Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a anunţat miercuri, 26 aprilie, într-o conferinţă de presă, că în perioada 10-20 mai, la Muzeul de Istorie va fi deschisă Expoziţia „Simboluri regale ale Marii Uniri”, expoziţie în care vor putea fi admirate două piese de excepţie din Tezaurul de la Muzeul Naţional de Istorie: buzduganul Regelui Ferdinand şi Coroana de Oţel a României, care a mai fost adusă la Suceava în 2005. Emil Ursu a declarat că expoziţia are o valoare de asigurare de 45 de milioane de lei. El a precizat că expunerea buzduganului Regelui Ferdinand la Muzeul de Istorie din Suceava va fi o premieră naţională, explicând că „buzduganul nu a ieşit niciodată din Tezaur”.
Expoziţia „Simboluri regale ale Marii Uniri” mai cuprinde, pe lângă buzduganul Regelui Ferdinand şi Coroana de Oţel a României, şi o expoziţie foto documentară despre Bucovina în perioada regală. Expoziţia va putea fi admirată şi de fălticeneni, pentru că, pentru o zi, pe 21 mai, expoziţia va ajunge şi la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni. Programul de vizitare va fi prelungit până la ora 20:00, atât la Suceava, cât şi la Fălticeni.
„La finalul expoziţiei, în seara de 20 mai, când se va marca Noaptea Muzeelor, programul va fi prelungit până spre miezul nopţii”, a mai spus Emil Ursu. Potrivit www.monarhiaromana.files.wordpress.com, buzduganul a fost adoptat de Regele Ferdinand I ca semn distinctiv al puterii regale cu prilejul festivităţilor de la 10 mai 1920. Regele a primit un buzdugan din aur, împodobit cu pietre preţioase achiziţionate cu bani adunaţi prin subscripţie publică. Măciulia buzduganului este susţinută de reprezentările alegorice feminine ale celor cinci provincii istorice reunite în 1918. Pe mâner este gravată dedicaţia oferită lui Ferdinand, Regele tuturor românilor, drept răsplată pentru vrednicia şi buna conducere a ţării în timpul Primului Război Mondial.