Două incendii care au izbucnit în dimineaţa primei zile de Paşte în două gospodării din judeţ au făcut pagube importante, distrugând mare parte din bunurile proprietarilor.
Primul incendiu a fost sesizat în jurul orei 05.35, în gospodăria unui bărbat de 58 de ani, din satul Dragoşa, comuna Frumosu.La faţa locului au intervenit pompierii Detaşamentului Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă Frumosu şi Vatra Moldoviţei, care au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea incendiului. La sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodăreşti, construite din lemn, existând pericolul de propagare la casă şi la proprietatea învecinată. Incendiul a distruso magazie din lemn în care se aflau 20 metri cubi de cherestea şi lemne de foc, un atelier de tâmplărie în care se aflau mai multe scule şi unelte de tâmplărie, un grajd, o bucătărie de vară, un aragaz, o maşină de spălat, două frigidere, un congelator, articole de îmbrăcăminte şi alte bunuri textile, precum şi mobilă, în flăcări pierind două vaci şi 20 de găini.
Focul a degradatbranşamentul electric al gospodăriei, 20 de metri pătraţi dintr-un perete al locuinţei învecinate, căpriorii acoperişului şi o cameră de la parter, de la aceeaşi clădire, pagubele totale fiind estimate la circa 150.000 de lei. Pompierii au stabilit cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor ca fiind un scurtcircuit produs la un conductor electric defect sau neizolat corespunzător de la magazie şi grajd.
Câteva ore mai târziu, în jurul orei 11.40, un alt incendiu a fost sesizat de această dată la o locuinţă aparţinând unui bărbat de 68 de ani, din comuna Iaslovăţ. La faţa locului a fost nevoie de patru autospeciale de pompieri din cadrul Detaşamentului Solca şi al Primăriei comunei Iaslovăţ, care au acţionat împreună pentru stingerea vâlvătăii. Verificările au arătat că locuinţa nu era locuită, iar incendiul a izbucnit de la o şură. În urma incendiului a fost distrus acoperişul bucătăriei de vară pe o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, iar acoperişul anexei a fost distrus pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi. Totodată, a fost distrusă o cantitate de aproximativ 20 metri cubi lemn de foc, aproximativ 10 metri cubi cherestea, aproximativ 12 tone fân şi au fost degradate utilaje agricole. Pompierii din cadrul ISU Bucovina au stabilit drept cauză a incendiului efectul termic al curentului electric, de la un conductor electric neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.