Născut din dorinţa de a pune în valoarea creativitatea şi spiritul antreprenorial al elevilor, „Târgul de Florii” de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava a trecut cu bine ”testul” celei de-a noua ediţii. Cuprinşi de ceva timp de frenezia creaţiei şi de plăcerea de a încânta privirile vizitatorilor, micii artişti de la Școala „Miron Costin” au avut posibilitatea de a expune în sala de sport a şcolii exponatele realizate cu grijă, dibăcie şi îndemânare. Reprezentanţii unităţii apreciază că şi în acest an numărul celor care au achiziţionat sau doar au vizionat exponatele copiilor, expuse în standuri special amenajate, din sala de sport a unităţii, a depăşit pragul de o mie de persoane.
Numărul mare de elevi participanţi, în roluri diferite, maeştri şi comercianţi sau colecţionari de suveniruri cu mesaj pascal, e un semn că evenimentul este unul acceptat şi aşteptat, cu atât mai mult cu cât cele expuse au însemnat multe ore sau chiar zile de muncă.
„<Târgul de Florii> este o manifestare dedicată sărbătorilor pascale. Dacă sărbătoarea Naşterii Domnului şi Anul Nou au tradiţiile consacrate şi profund impregnate în conştiinţa românilor, marea sărbătoare a Învierii Domnului pare a fi mai puţin încărcată de tradiţii. Spaţiul urban e mai văduvit decât cel rural în păstrarea tradiţiilor de Paşte, fapt pentru care am considerat că organizarea unui eveniment în această perioadă, în Joia Floriilor, este un moment potrivit pentru a crea o punte între teologic şi laic”, au mai transmis reprezentanţii unităţii de învăţământ. Potrivit acestora, „fără îndoială, o activitate de o asemenea amploare fără prezenţa părinţilor şi a altor persoane care nu au legătură directă cu şcoala nu ar avea nici culoare şi nici zâmbet, pentru că mesajul transmis, cel al păstrării tradiţiilor - trebuie cunoscut, iar şcoala trebuie să fie placa turnantă a educaţiei generaţiei tinere”.