Mocăniţa Huţulca a pornit din nou la drum la începutul lunii aprilie, pe traseul de linie îngustă din comuna Moldoviţa. Programul de circulaţie a debutat pe 1 aprilie şi va cuprinde toate cele cinci weekenduri ale lunii şi în mod special va circula zi de zi, două săptămâni la rând, în perioada vacanţei de primăvară, 17-30 aprilie.
Începând cu 1 aprilie trenuleţul şi-a reluat circulaţia pe un traseu pitoresc pe Valea Moldoviţei, iar în zilele deschise circulaţiei va face două curse regulate din Moldoviţa până la Argel, pe o linie cu ecartament îngust de 760 mm şi în lungime de 12 kilometri. Iubitorii naturii şi ai micului trenuleţ de munte vor putea circula pe Valea Moldoviţei spre Argel, în vagoane remorcate de vechi locomotive cu abur construite la Reşiţa, în anii ‘50.
Turiştii sunt aşteptaţi în perioada sărbătorilor, precum şi în cea estivală, cu garnituri extinse de opt vagoane închise sau semideschise, care le vor oferi acestora sentimentul unei călătorii în timp. Pentru iubitorii de plimbări în natură, în perioada călduroasă există posibilitatea de a urca cu primul tren, cu plecare la ora 10.00, până la un punct de începere a unui traseu montan, la întoarcere folosind al doilea tren din orarul de circulaţie, cu plecare la ora 14.00. Aceste trasee montane pot pleca din staţiile Gura Timotei, Lunguleţ sau Gura Lobin, aflate pe traseul mocăniţei. De la capătul de linie al traseului, din satul Argel, se poate urca spre Poiana Zigreva, de unde se poate admira o privelişte deosebită.
Programul mocăniţei pentru sărbători şi lunile estivale
Turiştii veniţi să-şi petreacă sărbătorile în Bucovina vor putea circula zilnic cu trenuleţul în două curse organizate, începând cu orele 10.00 şi 14.00, pe traseul Moldoviţa-Argel, capacitatea de transport a celor opt vagoane fiind de circa 350 de pasageri. Plecarea Mocăniţei se face din spatele hotelului Oana din Moldoviţa, pe un traseu pitoresc care urmăreşte pârâul şi valea cu acelaşi nume, o zonă cu case bucovinene şi livezi cu căpiţe de fân, precum şi fânare risipite pe văile muntelui. După 12 kilometri parcurşi în decor de basm, traseul micului trenuleţ de munte se opreşte într-o poiană aflată la marginea pădurii de brad, unde turiştii sunt aşteptaţi la o masă cu mâncăruri bucovinene din zona de munte şi pot gusta o afinată de casă.
În lunile de vară, Mocăniţa va circula în toate weekendurile lunilor iunie, iulie şi august, dar o vom întâlni pe pitorescul traseu şi în sfârşiturile de săptămână din luna septembrie. Începând cu 19 iunie şi până la 30 iunie va circula un singur tren pe zi, cu plecare la ora 14.00, în fiecare din aceste zile, iar începând cu 1 iulie şi până la 17 septembrie, turiştii vor fi aşteptaţi zilnic cu cel puţin două curse, la orele 10.00 şi 14.00. Excepţie vor face zilele din perioada 30 iulie-20 august, când pe traseul din Moldoviţa va circula şi al treilea trenuleţ, începând cu ora 17.00.
Preţul unui bilet este de 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii cu vârste între 6 şi 16 ani, copiii sub 6 ani având acces gratuit, dar numai însoţiţi de părinţi. Grupurile organizate trebuie să facă rezervare cu cel puţin 48 de ore înainta cursei, iar la cerere poate fi organizat un program complet, cu activităţi diverse şi servicii de catering. Informaţii şi rezervări la 0745 363 780, 0754 055 630 sau 0755 085 618.