Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 apr 2017 - Anul XXII, nr. 78 (6494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune de amploare

Pericolele internetului, dezvăluite de poliţişti unui număr de peste 4.000 de elevi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O amplă acţiune a poliţiştilor suceveni s-a derulat în perioada 3-7 aprilie şi a avut ca scop avertizarea elevilor despre pericolele de pe internet. În total s-au derulat peste 100 de întâlniri, ocazie cu care circa 4.000 de elevi cu vârste între 10 şi 18 ani au primit informaţii utile despre navigarea pe internet, siguranţa de pe reţelele de socializare sau accesarea unor site-uri interzise minorilor.

Partea cea mai importantă a acestei campanii de prevenire s-a derulat la Fălticeni, acolo unde poliţiştii au fost în toate unităţile de învăţământ, iar pentru că numărul elevilor participanţi a fost foarte mare întâlnirile au avut loc în sălile de sport. În afara poliţiştilor, elevilor şi cadrelor didactice, la întâlniri au participat şi părinţi, dar şi consilierii psihopedagogi din unităţile de învăţământ vizitate.

„Copiii au fost sfătuiţi să fie prudenţi în a oferi persoanelor cunoscute pe internet informaţii personale despre ei sau familie, cum ar fi: numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii personale, adresa, şcoala la care învaţă ori locul de muncă. Prietenii din mediul online trebuie să fie doar persoane pe care le şi cunoaşteţi în realitate. În cazul în care persoane cu care comunică pe internet jignesc, ameninţă, transmit mesaje cu tentă sexuală sau poze cu conţinut pornografic, îndeamnă la consum de alcool ori droguri, trebuie anunţaţi apropiaţii şi Poliţia. De asemenea, copiii sunt sfătuiţi să nu accepte să se întâlnească direct cu o persoană cunoscută pe internet, deoarece pot  deveni victima traficului de persoane sau a altor întâmplări tragice. Parola de la e-mail nu trebuie dezvăluită altor persoane, deoarece acestea pot trimite mesaje jignitoare folosindu-se de datele personale sau pot intra pe site-uri interzise”, a arătat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava.

Acesta a mai precizat că este de preferat evitarea postării de fotografii personale pe internet, precum şi instalarea pe calculator a unor programe sau aplicaţii din surse nesigure sau din link-uri primite pe e-mail deoarece acestea pot conţine viruşi şi pot produce pagube irecuperabile.

 

Părinţii şi profesorii pot oferi copiilor informaţii şi sfaturi extrem de utile

Un rol important în conştientizarea elevilor despre pericolele internetului revine şi părinţilor, respectiv dascălilor.

Astfel, părinţii trebuie să comunice deschis cu copiii lor despre internet, despre beneficiile şi pericolele existente în lumea virtuală, iar copilul trebuie conştientizat că părintele îi vrea mereu doar binele. De aceea, este util să se stabilească împreună cu copiii reguli de utilizare a internetului şi să urmărească respectarea lor de către aceştia.

„Se pot folosi programe de filtrare care pot bloca automat accesul copiilor către anumite categorii de site-uri sau se pot utiliza motoare de căutare pentru copii (ex. Google Search Engine for Kids) care filtrează automat rezultatele căutărilor de pe internet, excluzând paginile inadecvate minorilor. Copilul petrece perioade foarte mari de timp singur pe internet, în special noaptea, aspect care trebuie discutat şi clarificat de la caz la caz”, a mai menţionat comisarul Ionuţ Epureanu.

În acelaşi timp, părinţii trebuie să le explice copiilor că una dintre cele mai periculoase idei este aceea când minorului i se inoculează expresia „mie nu mi se poate întâmpla”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pericolele internetului, dezvăluite de poliţişti unui număr de peste 4.000 de elevi.
 Vizualizări articol: 1785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pericolele internetului, dezvăluite de poliţişti unui număr de peste 4.000 de elevi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei