Serviciul de salubrizare menajeră a municipiului Suceava pentru următorii 12 ani va fi scos la licitaţie anul acesta, din nou.
„Începând de astăzi este în dezbatere publică proiectul pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare menajeră. Este o licitaţie importantă, cu o valoare estimată de 83,929 milioane de lei, pentru o perioadă de 12 ani, rezultată în urma calculelor pentru amortizarea investiţiilor pe care trebuie să le facă noul operator. Până pe 17 aprilie se pot face propuneri, sugestii, la primărie, pe marginea acestui proiect care este în dezbatere publică”, a anunţat miercuri dimineaţă primarul Ion Lungu.
Investiţiile pe care ar trebui să le facă operatorul, până la realizarea a 100 de platforme subterane şi 100 supraterane, semiîngropate, ţin de întreţinerea şi reabilitarea punctelor supraterane existente, montarea de recipienţi de precolectare a deşeurilor menajere, realizarea a minimum 30 de puncte supraterane de colectare selectivă, cu patru containere, pentru hârtie, sticlă, mase plastice, metale, asigurarea unui dispecerat la care să poată fi contactaţi de cetăţeni, dotarea cu europubele şi eurocontainere, achiziţionarea a minimum 1000 de coşuri de gunoi stradale pe an şi amenajarea a două locuri de joacă de 500 de mp, pe an.
Unde vor fi amplasate platformele subterane şi cele supraterane
Conform datelor prezentate ieri de primarul Ion Lungu, platformele subterane de colectare a gunoiului vor fi amplasate astfel: 15 în cartierul Obcini, 23 în George Enescu, 9 în Zamca, 26 în Centru, 24 în Burdujeni, 3 în Iţcani.
Platforme semiîngropate – 100 de bucăţi, vor fi repartizate astfel: 14 în Obcini, 23 în George Enescu, 7 în Zamca, 28 în Centru, 25 în Burdujeni, 3 în Iţcani.
„Ne dorim ca această licitaţie să se finalizeze cât mai repede, să avem până la sfârşitul anului un operator de salubrizare. În condiţiile în care va fi dată în funcţiune groapa ecologică de la Moara avem nevoie ca operatorul să colaboreze cu cei de acolo, să achite acele taxe de depozitare etc.”, a concluzionat edilul sucevean.
În prezent, serviciul de salubrizare menajeră este realizat în baza unui contract temporar cu firmele Diasil Service şi Florconstruct, după ce vechiul contract, cu Rosal, a expirat, iar licitaţia care a avut loc a fost blocată de fel de fel de contestaţii, până s-a ajuns la anularea ei.