Ca în fiecare an, 20 martie a venit cu oportunităţi prilejuite de Ziua Internaţională a Francofoniei. Dacă în alţi ani Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava a marcat această zi cu momente literare, itinerarii turistice, activităţi interactive şi simpozioane, anul acesta, la propunerea Consiliului şcolar al elevilor, Ziua Francofoniei a fost mai interesantă ca niciodată şi a cuprins: salade niçoise, salade de boeuf, quiche lorraine, tarte normande, crêpes et brioches. Miresme şi culori îmbietoare au delectat privitorii şi degustătorii - elevi, profesori şi părinţi.
Toată această atmosferă ”de bun gust” a fost completată de ritmurile melodiilor celebre interpretate cândva de Edith Piaf, Joe Dassin, Charles Aznavour. Gastronomia înseamnă istorie, cultură, literatură, artă. Elevii din clasele a IX-a A şi a X-a C, îndrumaţi de profesoarele Ana Chibici şi Cristina Vorniceanu, au realizat documentare scurte, postere, prezentări PowerPoint tematice şi au creat o atmosferă boemă care a conturat un succes în agenda unităţii şcolare, precum au transmis reprezentanții colegiului. Alături de cadrele didactice, părinţii au apreciat implicarea elevilor în realizarea acestei acţiuni dedicate Francofoniei.
Directorul colegiului, prof. Amalia Popescu, a afirmat că ,,această activitate a implicat elevii şi cadrele didactice, deopotrivă, pentru a reliefa creativitatea culturală, ştiinţifică şi gastronomică a poporului francez”.