Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mar 2017 - Anul XXII, nr. 66 (6482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Ediţia a IX-a

”Porţi deschise ASSIST Software” a reunit peste 300 de studenţi ai Universităţii „Ștefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 300 de studenţi ai Universităţii „Ștefan cel Mare” Suceava (USV), interesaţi să cunoască îndeaproape proiectele dezvoltate de ASSIST Software Suceava, au răspuns afirmativ invitaţiei de a participa la cea de-a IX-a ediţie a evenimentului "Porţi deschise", organizat la USV, miercuri, 22 martie.

Holul Corpului D al instituţiei a forfotit de studenţi, în special din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Știinţa Calculatoarelor, pasionaţi de cele mai noi tendinţe în IT şi curioşi să afle din experienţa celor care deja şi-au consolidat o carieră în domeniu.

La rândul lor, profesioniştii din cadrul ASSIST au pregătit opt standuri, special amenajate, dotate cu ecrane de mari dimensiuni, pliante şi alte materiale, pe care au rulat imagini de prezentare a celor mai importante şi atractive proiecte derulate de oamenii din cadrul companiei. Studenţii au testat aplicaţiile prezentate, au aflat poveştile din spatele proiectelor ce aduc în prim-plan tehnologii de ultimă oră şi au aflat care este drumul de la idee la implementarea acestora în proiecte reale.

Nu au lipsit întrebările referitoare la oportunităţile de internship, la stagiile de practică, oportunităţi de angajare pentru joburi part-time sau cu normă întreagă.

150 de studenţi au aplicat pentru un stagiu de practică în cadrul companiei.

Întâlnirea dintre profesionişti şi tinerii novice a fost una destinsă, amicală, aceştia din urmă fiind întâmpinaţi cu sucuri, dulciuri şi pizza de tinerii de la ASSIST.

Pe lângă activitatea de prezentare a proiectelor, din programul evenimentului de miercuri au mai făcut parte sesiuni de discuţii referitoare la teme de actualitate din domeniu şi un seminar privind cele mai actuale tehnologii din domeniul IT.

 

Proiecte prezentate

Potrivit reprezentanţilor companiei, printre proiectele prezentate la standuri s-au regăsit unele pentru care ASSIST lucrează pentru partenerii din străinătate, dar şi producţii realizate exclusiv de profesioniştii companiei.

Irina Baltariu, de la  ASSIST , a absolvit în 2016 Facultatea de Inginerie Electrică şi Știinţa Calculatoarelor a Universităţii din Suceava, aceasta povestindu-le, ieri, colegilor săi mai mici despre proiectul English Attack.

„Este un proiect ce vizează învăţarea limbii engleze, însă folosind metode mai atractive faţă de celelalte aplicaţii existente pe piaţă. E o platformă de învăţare bazată pe conţinut bogat de diverstisment -  jocuri, trailere de film, clipuri. Ulterior, utilizatorului i se propun exerciţii de gramatică, de înţelegere a textului, acesta putându-şi seta un anumit obiectiv în ceea ce priveşte nivelul de cunoştinţe pentru a-şi putea urmări progresul. Aplicaţia e disponibilă pe web, pe dispozitivele desktop şi mobile”. Irina a mai arătat că studenţii suceveni sunt interesaţi de internshipuri în companie şi de oferte de joburi part time.

În cadrul evenimentului, Gabriel Tironeac, de la ASSIST , tot absolvent al USV, le-a vorbit celor interesaţi de jocul Hooman Invaders, proiect realizat exclusiv de ASSIST şi dezvoltat în permanenţă de echipă.

Acesta a explicat că ”este un produs 100% al ASSIST , fiind vorba despre un joc de tip tower defence. Întregul joc a fost dezvoltat în motorul Unity 3D, iar echipa care s-a ocupat de proiect a fost alcătuită din doi graficieni 2D, 3 graficieni pe partea de 3D şi 3 programatori. Este un joc care cere vigilenţă, control permanent, prezenţă”.

Cât priveşte curiozităţile studenţilor, Tironeac a menţionat că aceştia vor să aibă o imagine la 360 de grade referitoare la ceea ce înseamnă software development.

„În facultate se concentrează doar pe anumite lucruri şi noi încercăm să le arătăm o gamă foarte mare de tehnologii şi aplicaţii pe care ei le pot face. De la a dezvolta o pagină web până la a dezvolta un joc nu e o prăpastie aşa mare. Se poate”, a mai arătat acesta.

Despre un dispozitiv produs în Irlanda, destinat persoanelor care-şi administrează singuri medicamente injectabile, conectat la o platformă web dezvoltată de cei de la ASSIST , le-a vorbit participanţilor Ana Maria Nechifor, angajată part time a companiei şi studentă în ultimul an la USV.

Aceasta a explicat că platforma realizează rapoarte despre comportamentul pacienţilor, supraveghează comportamentele acestora şi-i atenţionează în cazul în care omit să-şi administreze o injecţie.

„E o companie atractivă şi prezintă multe oferte de internship, care mă interesează şi pe mine. E una dintre cele mai mari companii IT din Suceava, de asta şi studenţii sunt interesaţi”, a opinat Tatiana, studentă în anul IV, participantă la eveniment.

Alexandru studiază tot la Facultatea de Inginerie Electrică, acesta menţionând că ASSIST este o companie atractivă în rândul studenţilor „având în vedere varietatea domeniilor în care lucrează – testare, development, gaming, Java, web design”.

 

Burse oferite, în premieră, de ASSIST 

Reprezentanţii ASSIST au declarat că, în premieră, compania recompensează studenţii merituoşi ai Universităţii din Suceava.

Bursele au un cuantum de 1.000 de lei/lună şi vor fi acordate pentru perioada martie – iunie. Beneficiarii acestora au fost desemnaţi Alexandru Teleagă, student în anul IV la Specializarea Automatică şi informatică aplicată, şi Ionuţ Alexandru Șiean, din anul IV, specializarea Calculatoare.

De asemenea, ASSIST Software a pregătit şi o tombolă specială pentru studenţii care au participat la eveniment, premiul cel mare constând într-o Tabletă Lenovo TAB 2, 10.1”. Câştigător al premiului este Andrei Bîrgovan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Porţi deschise ASSIST Software” a reunit peste 300 de studenţi ai Universităţii „Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 2752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
”Porţi deschise ASSIST Software” a reunit peste 300 de studenţi ai Universităţii „Ștefan cel Mare”3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei