Ediţia de anul acesta a programului „Paştele în Bucovina” va avea loc în perioada 9 – 23 aprilie, fiind organizat de Consiliul Judeţean Suceava. Programul se va desfăşura pe perioada a două săptămâni, începând cu Duminica Floriilor, apoi cu Săptămâna Patimilor şi Învierea Domnului, şi se va încheia cu Săptămâna Luminată. Pentru ediţia de anul acesta, turiştii sunt invitaţi să participe la diverse activităţi, de la spectacole, concerte, festivaluri, şi până la demonstraţii de ouă încondeiate, târguri, expoziţii şi concursuri cu teme pascale. Printre evenimentele organizate în această perioadă se numără „Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate”, care se va desfăşura la Ciocăneşti, în perioada 1 - 2 aprilie, „Drumul ouălor încondeiate”, manifestări ce vor avea loc între 10 şi 14 aprilie, dar şi concerte de Florii şi tradiţii pascale în mai multe localităţi ale judeţului, slujba de Înviere de la bisericile şi mănăstirile sucevene, concursurile de ciocnit ouă de la Calafindeşti şi Gura Humorului, sau sărbătoarea coşurilor pascale de la Gura Humorului. Şi anul acesta turiştii sunt invitaţi, pentru o experienţă inedită de Paşte, la „Învierea din Adâncuri”, de la Capela Sfânta Varvara, săpată în sare în Salina de la Cacica.
Pentru ediţia de anul acesta, organizatorii le propun turiştilor şi un program pentru patru zile, care include atât vizitarea unor obiective turistice din municipiul Suceava, cât şi vizite la unităţile de cult sau participarea la diverse evenimente. Astfel, pentru prima zi turiştii sunt invitaţi să participe la un tur al Sucevei, organizat fie individual, fie de către Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică, printre obiectivele incluse numărându-se cele mai importante muzee şi biserici, respectiv Biserica romano – catolică „Sf. Ioan Nepomuk”, Biserica „Sf. Înviere”, Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava, Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean, Biserica „Sf. Dumitru” şi Muzeul de Istorie. Pentru ziua a doua turiştii sunt invitaţi să parcurgă „Drumul ouălor încondeiate”, pe traseul Suceava – Gura Humorului – Vama – Moldoviţa – Suceviţa – Rădăuţi şi înapoi la Suceava. Pe traseu se pot vizita Muzeul Obiceiurilor Populare, Mănăstirile Voroneţ şi Humor, Muzeul Oului din comuna Vama, dar şi Mănăstirea Moldoviţa din Vatra Moldoviţei, Muzeul Ouălor Încondeiate din Moldoviţa, Mănăstirea Suceviţa, Centrul Ceramică Neagră din Marginea şi Mănăstirea Bogdana din Rădăuţi. Pentru a treia zi sunt propuse plimbări pe traseele de drumeţie sau nordic-walking, diverse alte activităţi de relaxare în zonele în care sunt cazaţi turiştii, iar pentru seară participarea la Slujba de Înviere şi sfinţirea coşurilor pascale.
Ultima zi va fi rezervată participării la evenimentele, concertele şi expoziţiile organizate în zona localităţilor în care sunt cazaţi turiştii.