Suceveanul care și-a pierdut mințile pentru că nu-și mai găsea telefonul în timp ce se afla în sediul reprezentanței Peugeot Suceava, înjunghiind-o pe angajata de la relații cu publicul, a fost condamnat definitiv, ieri, de Curtea de Apel Suceava, la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare. În plus, Silviu Riglea, aflat în arest preventiv de la data comiterii faptei, a fost obligat de judecători şi la plata sumei de 20.000 de lei reprezentând daune morale faţă de casiera înjunghiată, plus încă 2.000 de lei cheltuieli judiciare ale victimei. Silviu Riglea a încercat să obțină schimbarea încadrării juridice a faptei, din tentativă de omor în loviri sau alte violențe, însă cererea i-a fost respinsă.
Din ancheta judiciariştilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava și a procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava rezultă că bărbatul s-a deplasat într-o zi de sâmbătă, pe 30 iulie 2016, la reprezentanţa Peugeot, unde i s-au făcut unele reparaţii la autoturismul proprietate. După ce maşina i-a fost reparată, în timp ce se afla la casieria service-ului pentru a plăti contravaloarea lucrărilor, Silviu Riglea a constatat că nu-şi mai găseşte telefonul mobil, lăsat pe o masă din zona de aşteptare. Bărbatul s-a înfuriat şi a început să ceară explicaţii. Casiera societăţii, Alexandra S., în vârstă de 25 de ani, din Ipoteşti, a ieşit din birou şi s-a apropiat de bărbat pentru a discuta cu el, moment în care, rezultă din anchetă, autorul, deranjat de atitudinea acesteia, a scos un briceag cu lama de 7,5 centimetri şi i-a aplicat mai multe lovituri.
Tânăra a fost transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost diagnosticată cu plăgi înjunghiate. Anchetatorii au încadrat fapta la tentativă de omor nu neapărat din cauza gravităţii leziunilor, ci a modului în care a acţionat agresorul, despre care s-a considerat că a avut intenţia de a-i suprima viaţa victimei. Adesea, în ultima perioadă anchetatorii au pedepsit intenţia de tentativă de omor la fel de grav ca fapta în sine, măsurile având scopul de a reduce manifestările violente care se pot transforma uşor în fapte grave, după cum stă exemplu şi cazul de faţă.