Două incendii izbucnite luni în două localităţi din judeţul Suceava au făcut pagube importante şi au necesitat intervenţia a şapte echipaje de pompieri.
În timpul dimineţii, în jurul orei 10.00, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Marginea a fost sesizată prin 112 despre faptul că la locuinţa unui bărbat de 52 ani din comuna Suceviţa a izbucnit un incendiu. La locul incendiului au ajuns în scurt timp două echipaje din cadrul Detaşamentului de pompieri Rădăuţi şi un echipaj de pompieri civili din cadrul Primăriei Suceviţa, care au acţionat pentru localizarea şi stingerea incendiului. La sosirea pompierilor focul ardea violent la acoperişul unei case de locuit, cu posibilitate de extindere la anexele din jur. În incendiu au ars acoperişul, întreaga astereală din lemn şi învelitoarea de tablă, precum şi pereţii din jurul coşului de fum pe o suprafaţă de 10 metri pătraţi. Pompierii au stabilit drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului coşul de fum necurăţat, care s-a aprins, flăcările cuprinzând materialele combustibile din jur. Poliţiştii Postului de Poliţie Suceviţa au întocmit un dosar pentru comiterea infracţiunii de distrugere din culpă.
Un alt incendiu avea să cuprindă în aceeaşi seară anexele unei gospodării din satul Costişa al comunei Frătăuţii Noi. Focul a izbucnit în jurul orei 20.30, fiind anunţaţi prin 112 pompierii şi poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Gălăneşti. Incendiul a izbucnit la şura gospodăriei care aparţine unei femei de 46 de ani, din comuna Frătăuţii Vechi, şi exista pericolul de extindere a flăcărilor la o casă din apropiere. Problema întâmpinată de pompieri a fost cauzată de faptul că în şura gospodăriei erau depozitaţi 500 de baloţi de fân şi paie, cu mare potenţial de ardere. La faţa locului a fost nevoie de intervenţia a cinci echipaje de pompieri, care au acţionat cu cinci autospeciale pentru izolarea şi lichidarea incendiului. În urma incendiului au ars şura din lemn, acoperită cu azbest pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi, circa patru tone de fân, precum şi 300 de baloţi de fân şi 200 de baloţi de paie. De asemenea, din cauza radiaţiei de căldură s-a degradat şi un gard din sârmă pe o lungime de 9 metri şi s-a spart un geam termopan de la locuinţa învecinată. Conform constatării pompierilor militari, s-a stabilit faptul că sursa probabilă de aprindere a fost un scurtcircuit, produs la un conductor electric defect de la adăpostul de furaje al locuinţei. Urmează a fi stabilit prejudiciul produs în urma incendiului, poliţiştii deschizând un dosar de cercetare penală pentru distrugere.