Holzindustrie Schweighofer face tot posibilul pentru a împiedica tăierile ilegale din România, în ciuda faptului că nu efectuează operaţiuni de exploatare forestieră, ci cumpără lemn de la furnizori care acţionează în conformitate cu legislaţia din România, se arată într-un comunicat de presă. În lumina recentului anunţ venit din zona de retail referitor la respectul faţă de mediu, Holzindustrie Schweighofer reiterează propria dedicare faţă de aprovizionarea sustenabilă şi transparentă. Holzindustrie Schweighofer a prezentat şi implementează planul de acţiuni pentru activităţile sale din România. Aprovizionarea sustenabilă şi transparentă este unul dintre principiile fundamentale ale Holzindustrie Schweighofer. Combaterea tăierilor ilegale din România şi angajamentul clar pentru un dialog constructiv cu organizaţiile non-guvernamentale relevante şi cu alte părţi interesate vor rămâne principalul obiectiv al Holzindustrie Schweighofer. Comunicarea transparentă şi un sistem de control sporit sunt elemente-cheie pentru o politică strategică îmbunătăţită a companiei pentru a asigura un lanţ mai durabil şi complet de aprovizionare.
Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer România, a declarat: „Măsurile pe care le implementăm depăşesc cerinţele legale. Spre exemplu, inovăm în sfera sistemelor de urmărire prin GPS, implementând în prezent TimFlow, un sistem mult superior cerinţelor legale. Aceasta este doar una dintre măsurile prin care luptăm împotriva tăierilor ilegale”.Compania a stabilit împreună cu FSC® detalierea unui plan de reasociere.
Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de ţări din întreaga lume
Grupul Schweighofer îşi are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experienţă în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activităţi şi în producţia de viscoză, producţia de bioenergie, silvicultură şi afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producţie a panourilor din lemn, o fabrică de cherestea în Germania şi o fabrică de viscoză în Austria. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având la momentul actual aproximativ 3.700 de angajaţi. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de ţări din întreaga lume.