miercuri, 1 mar 2017 - Anul XXII, nr. 47 (6463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7792 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Debut

Rezultate foarte bune ale sportivilor dorneni la Campionatul Mondial de Copiii la sanie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sezonul competiţional de sanie pe pistă naturală 2016 – 2017 s-a încheiat duminică, 26 februarie, la Seiser Alm, Italia, cu ultima competiţie, Youth Games, un campionat mondial de copii la care România a participat cu o echipă formată din două fete şi doi băieţi şi care au obţinut rezultate încurajatoare pentru sezonul următor.

Echipa de sanie a Romaniei la FIL Youth's Games, formată din Maria Cristina Ciubotaru (13 ani), Ioana Ismană (13 ani), Cornel Alexandru Coca (12 ani) şi Petrică Pilug (13 ani),  a fost pregătită de jumătate din deja celebra echipă a României care a reuşit clasarea pe locul patru la Campionatul Modial, respectiv profesorul Ciprian Tăzlăoanu şi maestrul saniei pe pistă naturală Adrian Filimon. La final, după două zile de concurs, cu un singur antrenament oficial, cu o participare record de 116 sanieri din 10 ţări, Maria Cristina Ciubotaru a ocupat locul 10 la Campionatul Mondial pentru copii - Seiser Alm Italia. Comportare onorantă şi promiţătoare au avut şi ceilalţi componenţi ai echipei României de sanie pe pistă naturală. Petrică Pilug a ocupat locul 15,  Alexandru Coca a ocupat poziţia a 19 -a, iar Ioana Ismană nu a mai putut lua startul în cursa finală din cauza unei entorse. Băieţii sunt din Poiana Negri, practică acest sport de patru ani, iar cele două fete sunt din Poiana Stampei, experienţa lor în sanie este de un an, dar promit „un parcurs” frumos în acest sport.

„Pentru toţi cei patru <nepoţi>este prima participare la o competiţie oficială internaţională, care întâmplător este Campionatul Mondial pentru copii 2017. Nu le-a fost uşor la o participare record de 116 sportivi din 10 ţări, numărul de sportivi care reprezintă o ţară nu a fost limitat, Italia fiind gazdă şi Austria venind cu un număr foarte mare de participanţi, aproape jumătate din numărul concurenţilor şi au ocupat primele 10 poziţii. Italia este o forţă, au multe pârtii de sanie naturală, fiecare pârtie are cel puţin un club în jurul ei şi este normal să vină cu un număr mare de sportivi de valoare şi la acest nivel”, ne-a declarat profesorul Octavian Pungovschi, directorul Clubului Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei, club la care sunt legitimaţi şi cei patru copii.

 

Prima participare internaţională a juniorilor

Seiseralm este o staţiune la 2100 m altitudine, un loc foarte de bun pentru organizarea unei astfel de competiţii, dar şi cu costuri de cazare şi masă foarte mari. Din cauza preţurilor lotul României a fost navoit să facă naveta de la o distanţă mai mare.

„Organizarea a fost deosebită, au venit acasă încântaţi de festivitatea de deschidere, de competiţie şi de petrecerile organizate la nivelul lor de vârstă. Din păcate a fost deosebit de cald, pârtia a fost praf, au avut noroc că în noaptea dinaintea ultimei zile de competiţie au fost minus 12 grade şi au mai putut repara ce s-a putut. Au fost anulate manşele de antrenament oficial din prima zi de competiţie, a fost o singură manşă sâmbătă dimineaţă şi s-a intrat direct în concurs, ceea ce a fost un dezvantaj pentru sportivii din  alte ţări care nu cunoşteau pârtia.

A fost o problemă faptul că ei s-au antrenat pe o pârtie foarte bună, la Vatra Dornei, pe gheaţă tare, iar la concurs condiţiile s-au schimbat, este exact cum am păţit cu seniorii la Campionatul Mondial de la începutul lunii februarie. Nu este periculos, dar la cea mai mică greşeală nu te clasezi aşa cum meriţi, aşa cum s-a întâmplat cu Ioana Ismană.

Pentru sanierii români a fost prima participare internaţională, au avut emoţii, a fost un drum istovitor, a fost primul contact cu lumea bună a saniei. Competiţia s-a desfăşurat în localitatea de baştină a lui Patrick Pigneter, multiplu campion mondial în acest sport. Patrick a onorat din plin competiţia, a făcut tot ce e nevoie pentru promovarea localităţii lui, a saniei pe pistă naturală, el fiind cel mai mare susţinător al acestei discipline ca sport olimpic”, a precizat prof.Octavian Pungovschi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultate foarte bune ale sportivilor dorneni la Campionatul Mondial de Copiii la sanie.
 Vizualizări articol: 1452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Rezultate foarte bune ale sportivilor dorneni la Campionatul Mondial de Copiii la sanie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei