La începutul lunii martie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava vor evolua mari artişti din ţară şi străinătate, în două spectacole de excepţie.
Piesa de teatru „Panică la Operă” va avea loc pe 7 martie, de la ora 19:00. Biletele costă 60 de lei şi 50 de lei pentru elevi, studenţi şi pensionari, în limita a 100 de bilete, şi pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul I, telefon 0230 523 718.
După succesul fulminant cu spectacolul "Prenumele", producătorii şi regizorul acestuia s-au reunit pentru o nouă producţie teatrală. "Panică la Operă", de Ken Ludwig, este al doilea spectacol marca Wonder Theatre. Denumită de Washington Post "una dintre cele mai bune comedii ale secolului XX", piesa a fost produsă pentru prima dată cu mare succes în West End (1986) şi pe Broadway (1989), fiind ulterior repusă în scenă în anul 2010. De atunci "Panică la Operă" a fost tradusă în 16 limbi şi jucată în 25 de teatre din întreaga lume.
Anul acesta, spectacolul debutează cu un concept regizoral inedit, semnat de Răzvan Săvescu, cunoscut pentru seriale de televiziune, piese de teatru şi filme de cinema realizate, dintre care cele mai renumite sunt serialul "La Bloc", piesele de teatru "Popcorn" şi "Prenumele" şi prima producţie cinematografică, parţial filmată în New York, "America, venim!". Distribuţia va aduce în prim-plan, pe scena suceveană, actori foarte îndrăgiţi publicului larg: Leonid Doni, Cătălin Babliuc, Anca Dumitra, Monica Davidescu, Mirela Zeţa, Ecaterina Ladin, Mihai Munteniţă, Gelu Niţu/Răzvan Săvescu.
Din ce ne-au comunicat organizatorii, acţiunea piesei "Panică la Operă" are loc în 1934, într-un apartament de hotel din Cleveland. „Directorul Operei, Saunders, reuşeşte, după lungi negocieri, să îl convingă pe faimosul tenor Tito Merelli, numit şi Il Stupendo, să vină în Cleveland pentru a-l interpreta într-o unică reprezentaţie pe Othello. Ceea ce trebuia să fie o seară extraordinară se transformă în coşmar în momentul în care celebrul tenor ia o doză dublă de sedative şi îşi pierde cunoştinţa. Într-o încercare disperată de a salva seara, Saunders îl convinge pe asistentul său, Max, care de mult cocheta cu ideea de a urca pe scenă, să îmbrace costumul lui Othello şi să se dea drept marele tenor”, au completat organizatorii, lăsându-l pe spectator să descopere finalul piesei.
Costumele populare ucrainene, instrumente tradiţionale şi momente coregrafie deosebite
Cel de-al doilea spectacol mult aşteptat de suceveni este cel de joi, 9 martie, de la ora 20.00, „Cazacii zburători”, realizat de Ansamblul Academic Kalyna din Kiev. Artiştii vor încerca să impresioneze publicul sucevean „prin virtuozitate, autenticitate şi să îi transpună în vremurile imemoriale în care flăcăii vajnici străbăteau pădurile ucrainene mânaţi de setea de dreptate, dar şi de dorul fetei iubite”.
Organizatorii au spus că spectacolele cazacilor sunt asemănătoare unor tablouri muzicale, în care se regăsesc momente coregrafice deosebite şi se vede măiestria interpretării fiecărui artist. Din spectacol nu vor lipsi instrumentele tradiţionale şi costumele populare ucrainene foarte colorate. „Cazacii zburători” din Ansamblul Kalya au câştigat de-a lungul timpului numeroase concursuri naţionale şi internaţionale şi au reprezentat arta populară ucraineană la festivaluri culturale din Spania, Olanda, Belgia, Germania, China, Coreea, Indonezia, Chile, Egipt, Israel, Italia şi multe alte ţări. Biletele costă 150 de lei şi 120 de lei pentru elevi, studenţi şi pensionari, în limita a 100 de bilete, şi pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul I, telefon 0230 523 718.