Patinoarul artificial Areni, gestionat de Primăria Suceava, s-a dovedit a fi o variantă atractivă de petrecere a timpului liber pentru suceveni de toate vârstele, care au putut practica unul dintre cele mai îndrăgite sporturi de iarnă, fără a fi nevoiţi să parcurgă distanţe mari şi la preţuri accesibile.
Astfel, din 29 noiembrie, de când s-a deschis patinoarul, şi până pe 26 februarie, când a fost ultima zi de funcţionare a acestuia, au fost înregistrate 14.746 de persoane care au cumpărat bilete de acces la luciul de gheaţă.
Cei mai mulţi clienţi ai patinoarului artificial au fost elevi sau studenţi – 11.540, care au plătit doar 5 lei taxă de acces.
Un număr destul de mare de adulţi au testat de asemenea luciul de gheaţă de pe Areni – 3.206, plătind 9 lei taxă de acces.
„Încasările totale din acest sezon rece sunt de 87.724 de lei. Situaţia este îmbucurătoare, mai ales că şi condiţiile meteo au fost favorabile, costurile de funcţionare fiind acoperite total din încasări”, a precizat viceprimarul Marian Andronache.
Cele mai mari cheltuieli de funcţionare a Patinoarului Areni sunt cele cu energia electrică, pentru funcţionarea uzinei de frig, cu ajutorul căreia se face şi se menţine luciul de gheaţă. Până acum, facturile de energie electrică achitate sunt de 44.000 de lei, fără factura lunii februarie. Acestora li se mai adaugă 3.000 de lei care merg la ACET pentru apa utilizată, dar şi costurile salariale ale celor şase angajaţi care se ocupă de patinoar în sezonul rece, în restul anului primind alte atribuţii, la Direcţia Domeniului Public.
300.000 de lei, pentru demararea lucrărilor de acoperire a patinoarului
Conducerea municipalităţii sucevene a alocat în proiectul de buget pentru 2017 o sumă de 300.000 de lei, banii fiind necesari pentru comandarea unui studiu de fezabilitate pentru acoperirea Patinoarului Areni şi demararea lucrărilor efective, în măsura în care este posibil anul acesta.