Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2017 - Anul XXII, nr. 41 (6457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„10 pentru folclor”

Spectacol folcloric, bună dispoziţie şi aplauze la scenă deschisă, la Casa de Cultură din Ciocăneşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spectacol folcloric, bună dispoziţie şi aplauze la scenă deschisă luni seară, 20 februarie, la Casa de Cultură ”Florin Gheucă" din Ciocăneşti, în cea de-a doua întâlnire-spectacol din cadrul proiectului „10 pentru folclor”, ediţia a II-a, eveniment care se desfăşoară, în perioada 20 - 24 februarie, în zece localităţi sucevene.

Cântece şi jocuri populare, dar şi alte surprize au animat zecile de spectatori care au ales să-şi petreacă mai bine de două ore în compania unor artişti profesionişti, spectatori care din respect pentru organizatorii evenimentului şi tema aleasă au venit îmbrăcaţi în costume populare, la fel ca și primarul comunei, Radu Ciocan, care a îmbrăcat straie de sărbătoare. Mai mulţi artişti profesionişti au vorbit despre folclor, despre instrumente muzicale, despre tradiţii şi necesitatea introducerii folclorului ca obiect opţional în şcolile din judeţul Suceava. Inimosul profesor Constantin Irimia din Moara a încântat publicul din Ciocăneşti cu momentul muzical interpretat la vioară, dar şi prin vorbele frumoase despre tradiţii şi folclor. Pe scenă au urcat şi mici artişti, elevi care au fost aplaudaţi şi încurajaţi de public să nu se îndepărteze de tradiţii, de folclor, ci să ducă mai departe moştenirea primită de la părinţi şi bunici. Prin ţinută, costumele populare pe care le-au purtat, bucuria cu care au cântat şi jucat, naturaleţea mişcărilor coregrafice, toate aceste elemente i-au cucerit pe localnici, care au aplaudat frenetic evoluţia elevilor. La fel de bine primiţi, apreciaţi şi aplaudaţi au fost şi artiştii locali din Ciocăneşti, dar şi interpreţi de muzică populară din zona Dornei.

Pe scenă a evoluat şi interpretul Pamfil Roată, care a interpretat piesa „Cântă cucu-n Bucovina”, într-o variantă originală, el fiind fiu al satului Ciocăneşti. Ansamblul comunei Ciocăneşti a încheiat spectacolul cu o suită de jocuri populare foarte vechi, din zona Dornelor.

Alături de cei „10 pentru folclor” din acest an: Grigore Gherman, interpret de muzică populară, Andra Matei, interpretă de muzică populară, profesorul Constantin Irimia, reprezentantul Consiliului Judeţean Suceava, inspectorul de arte Loredana Ceică, reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, poliinstrumentistul Leonard Zamă, realizatoarea de emisiuni TV Mihaela Bârsan, iniţiatoarea proiectului, maestrul coregraf Costinel Leonte, profesorul Giani Leonte, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, interpreta de muzică populară Angelica Flutur şi preotul Iulian Florea, reprezentantul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, la cea de-a doua întâlnire-spectacol din cadrul proiectului au fost prezenţi conducerea Primăriei Ciocăneşti, primarul comunei Radu Ciocan, directorii mai multor şcoli din zonă (Cârlibaba, Coşna, Poiana Stampei, Pojorâta, Panaci), părinţi, profesori, iubitori de folclor autentic. Moderatoarea evenimentului, Mihaela Bârsan, iniţiatoarea proiectului „10 pentru folclor”, a ţinut să le mulţumească gazdelor pentru „felul deosebit în care a fost primită caravana folclorului în comuna Ciocăneşti”, dar şi preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, „care ne sprijină foarte mult în derularea proiectului”. „10 pentru folclor” continuă în zilele următoare, după următorul program: 22 februarie, la ora 13.00, în comuna Cacica (Soloneţu Nou), iar la ora 16.30, la Todireşti; 23 februarie, de la ora 14.00, la Zamostea, de la ora 18.00, la Udeşti; 24 februarie, de la ora 13.00, la Şcheia (Sf. Ilie), iar la ora 16.30, la Cornu Luncii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol folcloric, bună dispoziţie şi aplauze la scenă deschisă, la Casa de Cultură din Ciocăneşti.
 Vizualizări articol: 1698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Spectacol folcloric, bună dispoziţie şi aplauze la scenă deschisă, la Casa de Cultură din Ciocăneşti5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei