Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2017 - Anul XXII, nr. 40 (6456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Harta producătorilor

Suceava, în topul județelor din care provin alimentele de bază ale românilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Timiş, Buzău şi Suceava sunt judeţe care dau României cele mai mari cantităţi de carne de porc, pui şi respectiv lapte, conform unei analize realizate de Economica.net.

Judeţul de unde provine cea mai mare cantitate de lapte din țară, Suceava, a livrat anul trecut 7,2% din producţia totală naţională, de 2,2 milioane de hectolitri.

Din această cantitate, doar aproximativ jumate a ajuns în unităţile industriale de procesare, restul de lapte fiind vândut direct sau intrând în autoconsum.

Suceava este urmat îndeaproape de judeţele Mureş şi Maramureş.

În cazul cărnii de porc, judeţul de unde provin cele mai mari cantităţi de carne este Timiş. Din Timiş au pornit anul trecut peste 224.500 de tone de carne de porc în viu, adică aproximativ 32,5% din producţia totală de carne de porc, ce a ajuns anul trecut la aproximativ 693.000 de tone.

Al doilea cel mai mare furnizor de carne de porc este judeţul Iaşi, unde s-au produs anul trecut peste 33.100 de tone de carne.

Buzăul este judeţul de unde pleacă în toată ţara cele mai mari cantităţi de carne de pasăre. Din "țara Coco Rico", brand deţinut de grupul Aaylex, cel mai mare producător din judeţ, au rezultat anul trecut peste 116.000 de tone de carne de pui, adică 20,5% din producţia naţională.

Judeţului Bacău îi revine 8,8% din producţia de carne de pasăre de anul trecut (peste 49.000 de tone), cel mai mare producător din regiune fiind grupul Agricola.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, în topul județelor din care provin alimentele de bază ale românilor.
 Vizualizări articol: 6880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Suceava, în topul județelor din care provin alimentele de bază ale românilor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei