Urmează două seri cu „Bocitoarele vesele”, la Suceava. Actorii Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani aduc marţi şi miercuri, 21 şi 22 februarie, de la ora 18:00, un spectacol de excepţie, comedia „Bocitoarele vesele”, după textele lui William Shakespeare. Piesa se va juca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava şi durează 120 de minute (două acte cu pauză între ele). Biletele costă 20 de lei şi 10 lei pentru studenţi, elevi şi pensionari şi se pot cumpăra de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava.
Personajul principal masculin din acest spectacol, după cum au spus organizatorii, „este tatăl unei cete de feciori, feciori care au fost blestemaţi să nu-şi găsească perechea. Necăjit de soarta băieţilor, tatăl a anunţat că va muri de mâhnire. Lumea din jurul său obosise deja tot jelindu-l – inclusiv prin dans – şi tot trăgând câte un chef de pomină – cheful de pe urmă”. Sucevenii pot să afle continuarea poveştii în sala de spectacol. Din distribuţie fac parte actorii Marius Rogojinschi, Cezar Amitroaei, Daniela Bucătaru, Lidia Uja, Irina Mititelu, Gheorghe Frunză, Narcisa Vornicu, Crenola Muncaciu, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Mirela Nistor, Mihail Donţu, Gina Pătraşcu-Zamfirache, Ioan Creţescu, Cristina Ciofu, Radu Dragoş, Lorena Petronela Chiribuţă, Răzvan Amitroaei, Alexandra Vicol, Volin Costin şi Ioan Ciofu, care promit un spectacol de mare anvergură, o comedie reuşită ce nu trebuie ratată.Scenografia spectacolului este semnată de Mihai Pastramagiu, iar ilustraţia muzicală - Victoria Bucun. Alexandru Vasilache, regizor de film şi teatru, director general al „Moldova Film“ Chişinău, Republica Moldova, este autorul dramatizării şi regizorul spectacolului „Bocitoarele vesele”. Vasilache lucrează şi pentru teatrul botoşănean încă din anul 2004.
„Totul se construieşte pe ideea veşniciei. Liniile de dragoste din opera lui Shakespeare arată tocmai raporturile de dragoste veşnică dintre oameni. Am construit un spectacol cu ecouri care vin de la daci, cu felul lor de a fi, cu îndeletnicirile lor, cu cântecele lor. Tot ceea ce am moştenit noi din folclor vine tocmai din măreţia acestui popor! Se află la mijloc, în spectacol, un colaj din cele mai puternice linii de dragoste pe care ni le-a oferit marele dramaturg”, a declarat regizorul piesei.