În perioada 6-10 februarie 2017, la Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, s-a desfăşurat cea de-a XIV-a ediţie a Taberei Regionale de Matematică ,,Performanţă în matematică”, adresată elevilor din clasele V-XII. La activităţi au participat un număr de 170 de elevi, potrivit organizatorului taberei, prof. Octavian Mihai Rezuş.
Evenimentul se desfăşoară la nivelregional şi este organizat de liceul din Vatra Dornei şi de filiala Suceava a Societăţii de Ştiinţe Matematice, în colaborare cu filialele Societăţii de Ştiinţe Matematice din judeţele Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Bacău, Iaşi şi Neamţ.
În cadrul taberei s-au desfăşurat cursuri de pregătire susţinute de un număr de 20 de profesori din judeţele menţionate, printre invitaţii care au ţinut teme numărându-se: prof. univ. dr. Radu Gologan, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, prof .univ. dr. Dorian Popa, de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, conf. univ. dr. Vasile Pop, de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi prof. Artur Bălăucă din Iaşi. Pe lângă cursurile de matematică, elevilor li s-a oferit posibilitatea de a se recrea pe pârtia şi patinoarul din municipiul Vatra Dornei. Joi, 9 februarie, a avut loc Concursul Taberei, al cărui obiectiv a fost promovarea ideii de competiţie şi a dorinţei de performanţă în studiul matematicii. De asemenea, concursul şi-a propus să antreneze elevii matematicieni în rezolvarea unor probleme frumoase propuse de profesori valoroşi şi pasionaţi de matematică. La festivitatea de premiere a participat şi primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boancheş, elevii fiind recompensaţi cu premii, constând în diplome şi cărţi.
Seara de 9 februarie a fost încheiată cu o petrecere realizată de către organizatori pentru toţi participanţii, unde elevii şi profesorii au avut posibilitatea să socializeze şi să-şi împărtăşească impresiile, în urma acestor activităţi.
Premianţii
Potrivit clasamentului, la clasa a V-a, cel mai bun rezultat l-a înregistrat Emilia Mihuţ - Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” Iaşi, pe poziţia a doua situându-se Bianca Bîjcă, de la aceeaşi unitate şcolară. Locul al treilea a fost adjudecat de Paul Burcă - Şcoala Nr. 1 Vatra Dornei şi de Popa Bogdan - Colegiul Naţional ”Emil Racoviţă” Iaşi.
La clasa a VI-a, cel mai mare punctaj l-au avut elevii Andrei Bucătaru, Miruna Coroi, David Puşcaşu şi Sebastian Tomiţă, de la Colegiul ”Emil Racoviţă” Iaşi, şi Andrei Moca - Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” Bistriţa-Năsăud. Premiul al doilea a fost obţinut de Alexandru Nicolcea - Colegiul Naţional ”Dimitrie Cantemir” Oneşti, Mara Răucescu şi Rotaru Razvan, de la Colegiul ”Emil Racoviţă” Iaşi, premiul al treilea mergând la Mateea Manolică - Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil” Iaşi şi Maria Popă - Şcoala Gimnazială Nr. 4 Vatra Dornei. La clasa a VII-a, clasamentul a fost următorul: premiul I: Ştefan Creţu - C. N. A. T. “Laurian” Botoşani, Sabin Andrei Ilegitim, Rareş Iordan, Adia Ioana Romanescu, de la Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil” Iaşi, premiul al II-lea: Constantin Ciprian - Şcoala Gimnazială Nr. 11 Botoşani, premiul al III-lea: Ionuţ Dobricean - Colegiul ”Liviu Rebreanu” Bistriţa-Năsăud. Teodor Băltoi - Colegiul Naţional ”Roman Vodă” Roman şi Agata Truhleţcaia - Şcoala Gimnazială ”Elena Rareş” Botoşani au obţinut premiul I la clasa a VIII-a, Alexandru Boicu, de la Şcoala Gimnazială ”Elena Rareş” Botoşani, a câştigat premiul al II-lea, iar George-Marian Guceanu, de la Şcoala Gimnazială Nr. 17 Botoşani, premiul al III-lea. La clasa a X-a, cel mai bine s-au clasat Alex Deac şi Paul Tîrlişan, de la Colegiul ”Liviu Rebreanu” Bistriţa-Năsăud, pe locul al doilea s-a poziţionat Daniel Todaşcă, de la Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava, iar pe locul al treilea, Horia Nicolcea, Colegiul Naţional ”Dimitrie Cantemir” Oneşti.