Lucrările de înfrumuseţare a municipiului reşedinţă de judeţ, propuse pentru proiectul de buget pe 2017, vor include mai multe obiective importante, precum modernizarea a două parcuri şi a trei fântâni arteziene.
Chiar dacă nu sunt fonduri pentru finanţarea lucrărilor respective anul acesta, un pas foarte important se va face prin realizarea studiilor de fezabilitate a acestor lucrări de interes public, ceea ce face posibilă următoarea etapă, de finanţare a lor de la bugetul local sau atragerea de fonduri externe.
„Cu toţii ne dorim ca oraşul să arate cât mai bine. Facem tot ce e posibil anul acesta, din ce ne permite bugetul, inclusiv demararea lucrărilor la sera primăriei, de unde să asigurăm florile necesare înfrumuseţării Sucevei. Chiar dacă avem un buget limitat, putem prinde acum fonduri pentru demararea studiilor de fezabilitate, pentru investiţii care ar urma să fie demarate anul viitor”, a declarat viceprimarul Marian Andronache.
Parcul de la Policlinică şi cel de pe Mărăşeşti, singurele nemodernizate
Pe lista de priorităţi a municipalităţii sucevene la alocarea fondurilor necesare studiilor de fezabilitate se găsesc în primul rând două parcuri din zone intens circulate.
Parcul de la Policlinică, aşa cum este cunoscut sucevenilor Parcul „Vladimir Florea”, ar urma să facă obiectul unui amplu proiect de modernizare, care să includă şi fântâna arteziană, unul dintre principalele puncte de atracţie, mai ales în zilele călduroase, de vară. Conform viceprimarului Marian Andronache, pe lângă îmbunătăţirea actualului sistem de funcţionare a artezienei şi montarea unui sistem de iluminat ornamental, pe timp de noapte, suplimentar, ar putea fi creată o perdea de apă, precum şi mici cascade, în alte zone din parc.
Un alt proiect care ar conta mult pentru îmbunătăţirea imaginii oraşului este cel de modernizare a parcului din intersecţia Mărăşeşti, de vizavi de Catedrală, inclusiv a fântânii arteziene.
„Sunt singurele parcuri care nu au fost modernizate. Ar mai fi necesară şi modernizarea fântânii arteziene de la Nordic, care nu necesită o sumă foarte mare, pentru a avea puse la punct toate fântânile arteziene din oraş”, a adăugat Marian Andronache.
În lista proiectelor propuse pentru întocmirea studiilor de fezabilitate se mai găsesc şi acoperirea Patinoarului Areni, înlocuirea instalaţiei termice de la Stadionul Areni, amenajarea a două terenuri de sport, expertiza tehnică pentru digul lacului de la Direcţia Domeniului Public, care poate reprezenta risc de inundaţii pentru locuinţele din aval, în caz că se rupe.
„Nu putem demara o investiţie fără a avea studiu de fezabilitate”, a subliniat viceprimarul sucevean, care a inclus în listă şi refacerea gardului Cimitirului Pacea, mai ales că este situat într-o zonă turistică, impresia creată celor care trec pe acolo nefiind deloc una favorabilă.