Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 ian 2017 - Anul XXII, nr. 22 (6438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Întâlnire

Seminar referitor la relaţia pacientului cu personalul medical, organizat de Şcoala Postliceală Sanitară „Ştefan cel Mare şi Sfânt”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cursul săptămânii trecute, Şcoală Postliceală Sanitară Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Suceava a organizat un seminar referitor la relaţia pacientului cu personalul medical, întâlnirea fiind circumscrisă proiectului „Fericirea de a dărui sănătate”. Proiectul se desfăşoară pe parcursul acestui an şcolar, se adresează tuturor elevilor indiferent de anul de şcolarizare sau specializare, fiind o iniţiativă a şcolii, la care este partener şi Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. 

În cadrul acestui proiect, în lunile octombrie şi noiembrie au avut loc două întâlniri cu tema ”De ce vreau să fiu asistent medical?” şi „Provocări ale profesiei de asistent medical”, întâlnirea de săptămâna trecută fiind cea de-a treia din cadrul proiectului.

 

Nevoia de amotiva viitorii asistenţi medicali în pregătirea lor profesională

La seminarul „Prejudecată în relaţia pacientului cu personalul medical. Decizie individuală versus decizie colectivă” au participat reprezentanţii tuturor şcolilor Consorţiului Centrele de Studii Europene şi „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Bacău, Botoşani, Bucureşti, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Paşcani, Piatra Neamţ, Rădăuţi şi Suceava. Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a fost reprezentat de inspectorulgeneral, prof. Gheorghe Lazăr, şi insp. Ghiorghi Cornia.

Activitatea a fost moderată de reprezentanţii şcolii postliceale sucevene, preşedinte director general prof. dr. Viorel Enea şi director prof. Mihaela Irimia, şi realizată de prof. Camelia Solovăstru şi dr. Orteza Bârsan Hîrtie. Intervenţii deosebit de pertinente au avut directoarea de îngrijiri de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Doina Chirap, şi Mădălina Antonesi, de la Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali Suceava. Totodată, o intervenţie prin Skype a avut dr. Monica Elena Atănăsoaie, de la Spitalul de Îngrijiri Paliative Ilişeşti.

Activitatea interactivă s-a desfăşurat în aula Colegiului Tehnologic „Samuil Isopescu” Suceava, locul unde îşi are sediul Şcoala Postliceală Sanitară Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Suceava. Următoarea activitate din proiect se va desfăşura în luna februarie.

Reprezentanţii Şcolii Postliceale „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Suceava au transmis că „asistenţii medicali trebuie încurajaţi şi sprijiniţi să performeze la cel mai înalt potenţial. De aceea noi, cei de la Şcoala Postliceală Sanitară Centrul de Studii <Ştefan cel Mare şi Sfânt> Suceava, ne preocupăm să dezvoltăm potenţialul elevilor noştri. Ideea proiectului <Fericirea de a dărui sănătate> s-a născut din necesitatea de a răspunde unei nevoi a şcolii, aceea de a motiva viitorii asistenţi medicali în pregătirea lor profesională şi a trece peste momentele de descurajare care pot duce la eşec şcolar”.

Totodată, iniţiatorii acestui proiect au mai subliniat că”există o recunoaştere crescândă a faptului că o forţă de muncă a asistenţilor medicali care este suficientă, pregătită adecvat şi bine motivată este esenţială pentru sănătatea populaţiei lumii. Accesul echitabil la servicii sanitare de bună calitate nu poate fi obţinut fără a avea un număr adecvat de asistenţi medicali pregătiţi corespunzător. În domeniul sanitar, o forţă de muncă suficientă ca număr, bine pregătită şi motivată este esenţială pentru sănătatea populaţiei. Accesul echitabil la servicii medicale de bună calitate nu poate fi realizat fără a asigura un număr adecvat de asistenţi medicali pregătiţi corespunzător. A investi în această forţă de muncă poate face diferenţa”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Seminar referitor la relaţia pacientului cu personalul medical, organizat de Şcoala Postliceală Sanitară „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.
 Vizualizări articol: 2705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seminar referitor la relaţia pacientului cu personalul medical, organizat de Şcoala Postliceală Sanitară „Ştefan cel Mare şi Sfânt”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei