marţi, 31 ian 2017 - Anul XXII, nr. 22 (6438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Iarnă grea

Hrana pentru animalele sălbatice din pădurile Sucevei, asigurată de silvicultori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru că animalele sălbatice întâmpină iarna mari dificultăţi în a-şi găsi necesarul de hrană în pădure, acestea sunt ajutate de silvicultorii suceveni, prin asigurarea unor  suplimente diversificate de hrană, dar şi de sare.

„Asigurarea hranei complementare în sezonul rece este o prioritate permanentă a Direcţiei Silvice Suceava, în conformitate cu prevederile contractelor de gestionare. De exemplu, în decursul anului trecut, pentru a suplini hrana spontană şi a menţine animalele în  habitatul lor, s-au pus efectiv în teren 214 tone de fân, 206 tone de porumb, 55 de tone de fructe suculente - mere, 35 de tone de sare, frunzare 3 tone”, a explicat şeful silvicultorilor suceveni, Sorin Ciobanu.

Mai ales acum, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, în special a temperaturilor scăzute de pe parcursul întregii luni ianuarie, personalul de teren cu atribuţiuni de vânătoare din cadrul ocoalelor silvice are în sarcină alimentarea hrănitorilor şi a punctelor de hrană special amenajate cu furaje fibroase, porumb şi sare. 

Această activitate nu este deloc uşoară, pentru că de foarte multe ori, când drumurile sunt blocate de căderile masive de zăpadă, silvicultorii nu pot să ajungă la hrănitori şi sărării cu maşinile, hrana şi sarea fiind cărate atunci cu spinarea.

Activităţile de acest fel sunt, însă, controlate, pentru ca echilibrul trofic şi activitatea animalelor să nu fie modificate prea mult de intervenţia umană.

Astfel, hrana este dozată şi plasată la intervale de timp rezonabile, iar când stratul de zăpadă nu este foarte gros, animalele sunt lăsate să se descurce şi singure.

 

Pădurile judeţului, populate cu mii de animale cu valoare cinegetică

Direcţia Silvică Suceava gestionează 24 de fonduri cinegetice cu o suprafaţă totală de 314.456 de ha, din care suprafaţă productiv cinegetică - 298.554 de ha.

În fondurile gestionate de Direcţia Silvică Suceava s-au evaluat anul trecut 1.821 de exemplare cerb comun, 1.920 de căprior, 1.006 de mistreţ, 820 de cocoş de munte, 186 de urs, 142 de lup, 100 de râs, 131 de pisică sălbatică, toate speciile având efective peste cele optime stabilite prin studii de specialitate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hrana pentru animalele sălbatice din pădurile Sucevei, asigurată de silvicultori.
 Vizualizări articol: 2629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Hrana pentru animalele sălbatice din pădurile Sucevei, asigurată de silvicultori5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei