Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 27 ian 2017 - Anul XXII, nr. 19 (6435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Program prelungit

Expoziţia „Aurul şi argintul antic al României” poate fi vizitată până pe 16 februarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Expoziţia „Aurul şi argintul antic al României”, deschisă la Muzeul de Istorie Suceava, poate fi vizitată până pe 16 februarie, de marţi până duminică, între orele 9:00-17:00.

Iniţial, „Aurul şi argintul antic al României”, o expoziţie excepţională, unică prin valoarea şi importanţa exponatelor, ar fi trebuit să fie prezentă la Muzeul de Istorie Suceava până pe 29 ianuarie, dar conducerea muzeului a solicitat o prelungire a şederii expoziţiei la Suceava. ”Aurul şi argintul antic al României” cuprinde 1.065 de piese, cele mai frumoase şi vechi obiecte realizate din aur şi argint descoperite pe teritoriul României, podoabe din aur şi argint, armament de paradă, piese de harnaşament, veselă geto-dacică, monede, opaiţe şi alte piese din aur şi argint care acoperă, cronologic, o perioadă cuprinsă între mileniul al V-lea î.Hr. şi secolul al VII-lea d.Hr.

Se află pentru prima dată la Suceava piese din tezaurele de la Rădeni, Perşinari, Agighiol, Pietroasa, Apahida şi Cluj-Someşeni, piese descoperite în timpul cercetărilor arheologice efectuate de peste 100 de ani în situri de pe întreg teritoriul ţării şi care sunt printre cele mai valoroase bunuri din patrimoniul cultural al ţării noastre, multe unice în Europa şi în lume. Muzeul Bucovinei din Suceava a contribuit cu zece piese, toate din aur: aplicele de la Cajvana (secolul VI î.Hr.), pandantivul de la Rotopăneşti (secolul V d.Hr.) şi tezaurul cu monede bizantine de la Udeşti (secolul VII d.Hr.), toate descoperite în cadrul unor cercetări arheologice efectuate cu specialişti ai Muzeului de Istorie din Suceava.

Exponatele sunt însoţite de un amplu material explicativ, cu o documentaţie fotografică detaliată, care pune în evidenţă aspecte puţin vizibile cu ochiul liber. Sunt integrate prezentări ample dedicate contextelor în care obiectele au fost descoperite şi particularităţilor constructive ale acestora. Secţiuni speciale sunt dedicate tehnicilor de prelucrare a metalelor preţioase şi locurilor de descoperire a pieselor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia „Aurul şi argintul antic al României” poate fi vizitată până pe 16 februarie.
 Vizualizări articol: 1721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziţia „Aurul şi argintul antic al României” poate fi vizitată până pe 16 februarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei