„Let’s Do It, Romania!”, în parteneriat cu Garda Naţională de Mediu, organizează prima ediţie a proiectului “Let’s Be ECO!”, competiţie dedicată unităţilor de învăţământ din mediul rural, care pune în joc peste 280 de birouri şi aproximativ 600 de calculatoare/laptopuri.
Competiţia din cadrul proiectului “Let’s Be ECO!” se va desfăşura în perioada 10 ianuarie – 30 aprilie 2017, având ca scop responsabilizarea elevilor pentru protejarea mediului înconjurător şi însuşirea corectă a conceptului de deşeu. Înscrierea în concurs are loc între 10 şi 27 ianuarie 2017, prin completarea formularului de înscriere şi a unei scrisori de motivaţie, disponibile pe site-ul www.letsdoitromania.ro. O unitate de învăţământ poate participa la proiect doar după confirmarea înscrierii în concurs.
Atelierele de reutilizare creativă şi creaţie se desfăşoară începând cu 15 ianuarie şi se încheie pe 28 februarie. Elevii sunt invitaţi să creeze obiecte din materiale reciclabile şi lucrări precum: machete, planşe, desene etc. Creaţiile se trimit sub formă de fotografii la adresa de e-mail concurs@letsdoitromania.ro.
De asemenea, este important ca fiecare poză să fie însoţită de numele elevului, clasa şi denumirea şcolii. Punctajul va fi oferit în funcţie de creativitatea, complexitatea şi originalitatea lucrărilor.
Potrivit organizatorilor, „scopul proiectului este susţinerea comunităţilor din mediul rural prin reutilizarea resurselor.Ceea ce se consideră drept deşeu se poate transforma într-o resursă. Cele mai implicate 40 de şcoli vor primi aproximativ 15 calculatoare/laptopuri şi şapte birouri”. Calculatoarele/laptopurile şi obiectele de mobilier disponibilizate şi oferite în cadrul competiţiei sunt obiecte folosite, în perfectă stare de funcţionare. Jurizarea participanţilor se va realiza de către organizatorii şi partenerii proiectului. Vor fi luate în considerare criterii precum creativitatea, originalitatea şi complexitatea lucrărilor, dar şi nevoia argumentată în formularul de înscriere şi numărul de elevi participanţi raportat la numărul total de elevi din fiecare unitate de învăţământ înscrisă. Însumarea punctajelor va da clasamentul celor mai implicate şcoli la nivel naţional.
”Protejarea mediului începe de la prevenirea risipei. Acesta este scopul principal al acestui proiect: să prevenim risipa unor resurse extrem de importante. Decizia partenerilor de la Garda Naţională de Mediu este lăudabilă şi este un model de preocupare a unei instituţii publice pentru protejarea mediului şi combaterea risipei. Ne bucurăm că, pe lângă protejarea mediului, putem sprijini şi educaţia în mediul rural”, transmite Andrei Coşuleanu, project manager la “Let`s Do It, Romania!”. Informaţii suplimentare pot fi consultate pe www.letsdoitromania.ro.