joi, 5 ian 2017 - Anul XXII, nr. 2 (6418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Evaluare anuală

Întreaga conducere a Inspectoratului Şcolar Suceava, „penalizată” de Ministerul Educaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandalul tezelor falsificate de la Evaluarea naţională, de la Salcea, şi controversele din jurul numirilor politice ale directorilor de şcoli au erodat serios imaginea şefilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, oficialii din Ministerul Educaţiei taxând scăpările echipei manageriale a IŞJ.

Inspectorul general Gheorghe Lazăr şi adjuncţii Cristian Cuciurean şi Gabriela Scutaru au fost evaluaţi, în toamna lui 2016, de Ministerul Educaţiei, pentru activitatea desfăşurată în anul şcolar precedent, întreaga conducere a instituţiei fiind depunctată de oficialii de la Bucureşti.

Astfel, pentru al doilea an consecutiv, inspectorul general Gheorghe Lazăr a primit din partea Ministerului Educaţiei calificativul „Bine”, calificativ care-i permite să rămână în funcţie, dar care reflectă câteva minusuri în activitatea sa.

Depunctat a fost şi inspectorul adjunct Cristian Cuciurean, care a primit tot „Bine”, dar şi Gabriela Scutaru, care anul trecut primea la evaluare „Foarte bine”.

Referitor la notele acordate de Ministerul Educaţiei, singura declaraţie a inspectorului general Gheorghe Lazăr a fost: „Nu doresc să comentez”.

În 2015, ministerul i-a acordat tot „Bine”, după ce Suceava s-a „remarcat” la nivel naţional cu un alt scandal, cel al sutelor de transferuri ale elevilor de clasa a IX-a, aprobate ilegal de Inspectoratul Şcolar Suceava.

 

Managerii IŞJ au contestat notele, însă fără rezultat

Managerii IŞJ Suceava au depus contestaţii privind calificativele acordate pentru activitatea managerială desfăşurată, însă ministerul de resort nu a modificat notele iniţiale.

„Ca urmare a reevaluării realizate în cadrul Comisiei de contestaţii constituite la nivelul ministerului, au fost menţinute calificativele acordate iniţial”, au transmis cei de la Bucureşti.

De menţionat că odată cu şefii de la IŞJ Suceava a fost evaluat şi Constantin Mărgineanu, fostul şef al Casei Corpului Didactic „George Tofan”. Pentru activitatea desfăşurată în anul şcolar 2015-2016, acesta a primit „Foarte bine”.

 

Ministerul spune că evaluările au fost făcute „în urma unor constatări serioase şi nu din birou”

Evaluările Ministerului Educaţiei au avut în vedere aspectele care ţin de asigurarea calităţii, de management educaţional şi de audit financiar, potrivit declaraţiilor oficialilor de la Bucureşti.

De asemenea, reprezentanţii ministerului au specificat că aceste controale au fost făcute în teritoriu, în urma unor constatări serioase, şi nu din birou, doar pe baza unor rapoarte de autoevaluare ale inspectorilor şcolari generali, aşa cum s-a întâmplat în anii trecuţi, când activitatea şefilor din învăţământ era apreciată, aproape în unanimitate, cu „Foarte bine”.

Totodată, echipele de la Bucureşti au avut în vizor şi sesizările primite referitor la activitatea inspectorilor şcolari generali.

Evaluarea activităţii manageriale desfăşurate în anul şcolar 2015-2016 de inspectorii şcolari generali şi inspectorii şcolari generali adjuncţi s-a desfăşurat în baza prevederilor ordinului de ministru nr. 4.315/11.08.2014.

Astfel, într-o primă fază, inspectorul general şi adjuncţii inspectoratului sunt nevoiţi să se autoevalueze şi să-şi acorde singuri calificative care să reflecte modul în care au administrat IŞJ în anul şcolar 2015-2016.

Fişa de evaluare conţine o serie de indicatori de performanţă. Pentru inspectorul şcolar general se punctează următoarele: realizarea diagnozei mediului educaţional din judeţ, proiectarea strategiei educaţionale şi a politicilor educaţionale, organizarea activităţilor inspectoratului şcolar, conducerea/coordonarea activităţii inspectoratului şcolar, motivarea/antrenarea personalului din subordine, monitorizarea/evaluarea/controlul activităţilor inspectoratului şcolar, relaţii de comunicare, pregătire profesională etc.

Rezultatul evaluării se concretizează în acordarea calificativului, astfel: 100-90 de puncte: "Foarte bine" - menţinere pe funcţie, 89,99-80 de puncte: "Bine" - menţinere pe funcţie, 79,99-70 de puncte: "Satisfăcător" - monitorizare şi reevaluare la un interval de 3-6 luni, sub 70 de puncte: "Nesatisfăcător" şi încetarea contractului de management educaţional. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întreaga conducere a Inspectoratului Şcolar Suceava, „penalizată” de Ministerul Educaţiei.
 Vizualizări articol: 6103 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 5 voturi
Întreaga conducere a Inspectoratului Şcolar Suceava, „penalizată” de Ministerul Educaţiei2.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei