Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) a publicat lista asociaţiilor de pescari sportivi care sunt autorizate în anul 2017 şi care pot elibera permis de pescuit.
Conform prevederilor articolului 23, aliniatul 1, din Ordonanţa de Urgenţă nr. 85 din 23 noiembrie 2016, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, pescuitul recreativ în habitatele piscicole naturale se practică în baza unui permis de pescuit emis de către beneficiarul contractului de utilizare a resurselor acvatice vii, în scop recreativ. Până la încheierea contractelor de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ, pescuitul se va desfăşura de către persoanele fizice în baza permiselor de pescuit care au fost eliberate de ANPA sau de asociaţiile de pescari legal constituite, aflate în evidenţa ANPA, cu respectarea prevederilor HG nr. 1016/2008, privind cuantumul taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură.
Preşedintele Asociaţiei Prieteni Pescari Suceava, Răzvan Florea, a precizat că asociaţia se găseşte la poziţia 202 pe lista asociaţiilor de pescari sportiv autorizate, iar în 2017 va practica următoarele tarife: 80 de lei permisul integral (50 de lei cotizaţia şi 30 de lei taxă permis ANPA), 50 de lei pentru pensionari şi 30 de lei pentru elevi şi studenţi la zi. Categoriile speciale, care beneficiază de gratuitate, sunt pensionarii de peste 70 de ani, femeile şi copiii preşcolari.
Permisul eliberat poate fi folosit în toate habitatele piscicole naturale, excepţie făcând Biosfera Deltei Dunării, pentru care se plăteşte separat 30 de lei. Asociaţia poate obţine şi aviz de pescuit în apele de frontieră, respectiv pe râul Prut.