Ancheta în cazul tăierilor ilegale de pădure prin înscenarea unor calamităţi naturale, pe suprafeţe ale Ocolului Silvic Vatra Dornei, a fost extinsă de poliţişti şi de procurori faţă de încă un silvicultor. Constantin Țurcanu, în vârstă de 46 de ani, din Vatra Dornei, inginer silvic, responsabil cu activitatea de pază şi protecţie a pădurilor în cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei, a fost pus şi el oficial sub acuzare, fiind acuzat că nu era străin de ce s-a întâmplat în acest caz: smulgerea de arbori şi exploatarea lemnului ilegal, în timp ce în acte doborâturile erau puse pe seama unor furtuni.
Faţă de Constantin Țurcanu, Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
În noile condiţii, în acest dosar sunt trei inculpaţi în arest la domiciliu şi patru sub control judiciar.
Judecătoria Vatra Dornei a decis ca afaceristul Mirel Bulugheană şi silvicultorii Ionuţ Zoiţa şi Nicuşor Monor să fie plasaţi în arest la domiciliu, în timp ce măsura mai blândă a controlului judiciar a fost stabilită pentru Mihai Danea, din Vatra Dornei, Viorel Gurău, tot din Vatra Dornei, şi Răzvan Prelipceanu, din Dorna Arini.
Anchetatorii au date despre două fapte certe de tăieri ilegale prin simularea unor calamităţi naturale. Ca mod de operare, susţin anchetatorii, copacii erau smulşi din rădăcini, pentru a crea impresia unei false doborâturi naturale, de către angajaţi ai afaceristului Mihai Bulugheană, administrator al SC Green Forest Vatra Dornei. Urma apoi marcarea acestora de către lucrători silvici, după care copacii erau scoşi din pădure, iar lemnul era exploatat ilegal.
Prejudiciul stabilit până acum este de aproximativ 30.000 de lei, însă ancheta este în plină desfăşurare.
Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată, toţi inculpaţii se bucură de prezumţia de nevinovăţie.