Sucevenii care doresc să pună pe mese produse de carmangerie de cea mai bună calitate sunt invitaţi să treacă pragul magazinului CATYRAL, unul dintre cele mai noi de pe piaţa locală. Magazinul funcţionează în fosta hală de carne, situată lângă parcarea de la Piaţa Mare, iar sloganul cu care clienţii sunt invitaţi să guste din preparate este „Îţi plouă în gură”.
Cele peste 30 de sortimente de preparate dintre cele mai diverse ajung în magazinul din centrul municipiului Suceava direct de la carmangeria de la Vornicenii Mici, o investiţie de 500.000 de euro.
„Pot spune că tot ceea ce avem la vânzare sunt produse de cea mai înaltă calitate. Aproape totul provine din propria fermă, iar procesul tehnologic este respectat în cele mai mici amănunte. În plus, distribuţia se face nu doar pentru propriul magazin, ci şi pentru alţi potenţiali clienţi care doresc să vândă preparatele noastre. Raportul preţ-calitate este un atu care în timp se va dovedi unul extrem de important, mai ales că în judeţul Suceava suntem singura societate care creşte animale şi procesează carnea în propria carmangerie”, a arătat Gheorghe Şcheuleac, administratorul firmei CATYRAL.
A decis să-şi deschidă propria carmangerie după un studiu atent al pieţei
Ideea de a deschide carmangeria CATYRAL i-a încolţit în minte omului de afaceri în urmă cu aproximativ doi ani. Pentru că are două ferme de creştere a porcilor s-a gândit să creeze un ciclu complet, iar înfiinţarea abatorului şi a carmangeriei este un prim-pas în acest sens.
„Anual, din cele două ferme de creştere ies 15.000 de capete de porcine. Animalele erau cumpărate de proprietarii unor carmangerii, dar după o analiză atentă am ajuns la concluzia că ar fi mai eficient să deschid propria carmangerie”, a explicat Gheorghe Şcheuleac.
Aşa se face că în vara anului trecut s-a pus pe treabă, iar după o muncă intensă, care a necesitat inclusiv obţinerea a zeci de avize şi atestarea celor peste 30 de sortimente de preparate care sunt oferite spre comercializare, a ajuns la etapa finală: deschiderea carmangeriei.
„Deviza pe care mă axez este calitate înainte de toate, şi asta pentru că ştiu exact care sunt produsele pe care le folosesc drept materie primă. În afară de carnea de porc care provine exclusiv din cele două ferme proprietate personală, carnea de vită este achiziţionată din locuri autorizate, ceea ce oferă garanţia că toate produsele sunt naturale.
Şi pentru că şi-a propus să formeze un ciclu complet, administratorul carmangeriei CATYRAL a anunţat că anul viitor intenţionează să inaugureze şi o fermă de reproducţie, ceea ce va însemna că toată carnea va fi urmărită de la fătarea porcilor, la procesul de creştere, iar mai apoi procesul de abatorizare şi în final operaţiunile de preparare a produselor care vor ajunge pe mesele sucevenilor.