Zeci de brăduţi de Crăciun, realizaţi de „prichindei” din materiale refolosibile sau produse din natură, de la deşeuri de hârtie, textile, paste făinoase, pet-uri, până la fructe şi legume, vor fi expuşi de săptămâna aceasta la sediul Ocolului Silvic Adâncata, fiind daţi ca exemplu de educaţie ecologică.
Activitatea ,,Salvatorii brăduţilor de Crăciun” s-a desfăşurat la Grădiniţa cu Program Prelungit ,, Prichindel”, din municipiul Suceava, în cadrul proiectului educaţional naţional ,, Prietenii naturii” - Eco-grădiniţa.
La aceasta au participat 36 preşcolari din grupa ,,Fluturaşilor” , organizaţi de prof. Sanda Achihăie şi cu colaborarea prof. Marinela Dutcovici, prof. Axinia Vasilica, prof. Daniela Costea.
Parteneri la această activitate educaţional-recreativă le-au fost atât
părinţii copiilor, care s-au dovedit a fi deosebit de implicaţi şi creativi, venindu-le în ajutor cu idei, resurse materiale, muncă creativă şi răbdare, dar şi Ocolul Silvic Adâncata, reprezentat de ing. Carmen Miheţiu - şef ocol. În calitate de parteneri vechi ai unităţii de învăţământ, silvicultorii au răspuns prompt, cu interes şi profesionalism, tuturor propunerilor de parteneriat venite din partea grădiniţei, de organizare a unor activităţi cu caracter ecologic, de cunoaştere şi ocrotire a mediului înconjurător.
Scopul final a fost implicarea preşcolarilor şi a părinţilor acestora în activităţi care să contribuie la valorificarea şi stimularea spiritului inovator, creativ şi a atitudinii ecologice, stimulând munca în echipă şi preocuparea familiilor pentru petrecea timpului într-un mod creativ, recreativ, distractiv dar şi util.
Inedit şi provocator exerciţiu de imaginaţie, originalitate şi creativitate, cu reale valenţe utile (decorarea spaţiului educaţional) şi educative – promovarea educaţiei ecologice prin valorificarea ingenioasă a materialelor refolosibile sau din natură pentru obţinerea unui obiect de o estetică deosebită, util şi special, inediţii brăduţi de Crăciun au fost realizaţi prin muncă de echipă.
Însoţiţi de sunetul colindelor, copiii şi părinţii au descoperit o altă magie a Crăciunului, cea făurită de ei însăşi, în momente de linişte, hărnicie şi bucuria de a fi împreună.
Cele 36 de lucrări realizate din cele mai inedite materiale (deşeuri de hârtie, textile, fire de aţă, plastic, paste făinoase, pet-uri, furculiţe şi linguri din plastic, dulciuri, fructe şi legume, nasturi, şerveţele) au fost expuse în sala de festivităţi a grădiniţei.
Zilele următoare expoziţia ,,Lumea brăduţilor de Crăciun” va fi găzduită de Ocolul Silvic Adâncata.
Sensibilizaţi de tema activităţii şi încântaţi de produsele realizate, reprezentanţii Direcţiei Silvice Suceava au răsplătit hărnicia şi creativitatea copiilor acordându-le, pe lângă diplomele de ,,Prieteni ai pădurii”, şi cadouri pe placul micuţilor.