Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava va fi condus şi în următorii trei ani de actualul manager, Vasile Rîmbu. Concursul pentru ocuparea funcţiei de manager a fost promovat de Rîmbu cu punctajul final 9,99.
La legislaţie şi evaluarea proiectului de management, Vasile Rîmbu a obţinut punctaj maxim şi 9.99 la proba interviului.
Proiectul cu care s-a prezentat actualul manager în faţa comisiei de examinare pentru a obţine un nou mandat a fost “Managementul activităţii de investiţii în SJU Suceava”, iar ca argument că investiţiile constituie „efortul făcut în prezent, pentru un viitor mai bun”, Vasile Rîmbu a prezentat şi efectul investiţiilor realizate de când conduce spitalul, respectiv din perioada 2009-2016. Acestea au avut drept consecinţă atât clasificarea şi acreditarea spitalului la un nivel foarte mare, în conformitate cu competenţele unui spital judeţean de urgenţă, cât şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru personalul unităţii, îmbunătăţirea imaginii şi prestigiului spitalului, precum şi creşterea gradului de satisfacţie a pacienţilor internaţi în spital.
“Aceste obiective şi priorităţi ne fac să ne gândim la continuarea investiţiilor în Spitalul de Urgenţă Suceava, atât prin construcţia de noi obiective, cât şi prin consolidarea şi modernizarea celor existente”, a declarat, după examen, Vasile Rîmbu.
El a arătat că va fi continuată dotarea cu aparatură de înaltă perfomanţă a spitalului, perfecţionarea pregătirii personalului medical, în special a personalului medical mediu.
Rîmbu a menţionat că printre priorităţile noului său mandat se numără extinderea ambulatoriului integrat de specialitate şi a spaţiilor destinate spitalizării de zi, realizarea extinderii şi modernizării secţiei de cardiologie, susţinerea parteneriatului public-privat pentru înfiinţarea şi funcţionarea unui centru de radioterapie în Suceava, extinderea şi modernizarea staţiei centrale de sterilizare şi aducerea acestui obiectiv la cele mai înalte standarde, dar şi corectarea circuitelor funcţionale în conformitate cu prevederile legislaţiei specifice actuale.
Investiţii preconizate pentru 2017
Alte priorităţi se referă la achiziţia, în anul 2017, a unui nou osteodensitometru şi a unui mamograf, la dezvoltarea unui laborator de electrofiziologie cardiacă, ce presupune amenajarea unui spaţiu, dotarea tehnică şi asigurarea de personal pentru acest laborator, care ar urma să fie funcţional în cursul anului viitor, amenajarea unui spaţiu ce va fi destinat amplasării unui scintigraf în cadrul platoului imagistic al spitalului, acest obiectiv urmând să fie realizat după finalizarea extinderii ambulatoriului integrat al unităţii.
Managerul Spitalului de Urgenţă a spus că, tot în anul 2017, Departamentul de Epileptologie va fi dotat cu aparatură specifică, inclusiv pentru intervenţii chirurgicale, urmând să fie achiziţionat şi aparat RMN 3 Tesla pentru investigaţii imagistice.
Rîmbu a precizat că se doreşte înfiinţarea unui centru de pregătire pentru personalul medical mediu, la care va avea acces şi personalul medical mediu din judeţul Suceava.
În proiectul de management figurează şi modernizarea ambulatoriilor de la secţiile de boli infecţioase şi pneumologie, pregătirea terenului din vecinătatea pavilioanelor vechi ale spitalului în vederea realizării unui heliport, construcţia unor blocuri de locuinţe pentru medici, în zona respectivă urmând să fie construite şi spaţii de joacă pentru copii şi un teren de sport.
Rîmbu: sursele de finanţare pentru noile investiţii sunt ”uşor de mobilizat”
Managerul spitalului a adăugat că în anul 2017 ar urma să fie amenajate cele două parcuri ale spitalului, iar în zona din apropierea Staţiei de Ambulanţă Judeţene Suceava şi din vecinătatea Colegiului Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava se preconizează realizarea unei parcări cu 100 de locuri pentru aparţinători şi vizitatori.
“Aceste proiecte le-am avansat şi vrem să le punem în practică cu speranţa şi credinţa că factorii de decizie administrativi şi politici din judeţul Suceava vor asigura tot sprijinul în scopul comun de a oferi servicii medicale dintre cele mai bune în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava”, a subliniat Rîmbu.
El a menţionat că sursele de finanţare pentru realizarea acestor proiecte sunt “uşor de mobilizat” din fondul de dezvoltare al spitalului, din veniturile proprii, din fondurile disponibile din finanţarea asigurată de Casa de Asigurări de Sănătate Suceava după acoperirea cheltuielilor de funcţionare, din fondurile asigurate de Consiliul Judeţean Suceava, din fondurile ce pot fi asigurate de Ministerul Sănătăţii, arătând că speră că reprezentanţii administraţiei locale a municipiului Suceava vor sprijini aceste proiecte, mai ales că aproximativ 50-60 la sută din beneficiarii serviciilor medicale spitaliceşti acordate în Spitalul de Urgenţă provin din municipiul Suceava. Noul mandat al lui Vasile Rîmbu începe la 1 ianuarie 2017.