În judeţul Suceava se desfăşoară, în perioada 1 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2017, Campania umanitară „Dăruind, vei dobândi!”, care are ca scop sensibilizarea şi informarea comunităţii (şcoală, familie, societate) cu privire la problematica copiilor din medii defavorizate şi a persoanelor cu nevoi speciale, precum şi cu privire la importanţa respectării drepturilor şi nevoilor acestora. Sucevenii pot dona cadouri care vor conţine cărţi, jocuri, jucării, materiale şi rechizite şcolare, materiale necesare atelierelor de ergoterapie etc., direct copiilor sau adulţilor din sistemul de protecţie (programare, la telefon 0731 199 700), unei familii sau unui bătrân din comunitate sau la centrele de colectare aflate la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava (persoane de contact: Ruxandra Lazariuc, tel. 0747 622 180 - Serviciul AMP, sau Sabina Doroftei, tel. 0749 831 722 - Serviciul Urgenţe); la sediul Asociaţiei SEVA, tel: 0230/520 237; la sediul Digital Birotics, tel. 0723 058 321; la sediul Fundaţiei ”Te Aud România”, str. Ion Creangă, nr. 15 Gura Humorului; la sediul Asociaţiei ”Steaua Speranţei”, tel. 0742 246 446; la sediul SC New Concept Spedition SRL, tel. 0752 087 481; la sediul Asociaţiei PACT - Parent and Child Training, din Fălticeni, tel. 0747 579 543; la sediul Asociaţiei Human Hopes Suceava, tel. 0749 831 722, la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava, la Colegiul Naţional de Informatică ”Spiru Haret” Suceava; la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” Suceava.
Campania umanitară „Dăruind, vei dobândi!” este organizată de Asociaţiile Kontrast-E, Multicare, SEVA şi SAVE Suceava, în colaborare cu DGASPC Suceava şi în parteneriat cu Fundaţia ”Te Aud România”, Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional de Informatică ”Spiru Haret”, Asociaţia ”Steaua Speranţei” Suceava, Colegiul Naţional “Petru Rareş”, SC New Concept Spedition SRL, Asociaţia PACT - Parent and Child Trening şi Asociaţia Human Hopes.
Directorul executiv al DGASPC Suceava, Georgeta-Nadia Creţuleac, şi echipa de campanie au declarat că este de apreciat „faptul că elevii şi profesorii sunt primii care se mobilizează şi doresc, cu entuziasmul caracteristic tinereţii, să se implice, să ajute, să dăruiască. A dărui celor din jur, în fiecare zi, câte puţin din ceea ce eşti şi din ceea ce ai, a dărui un zâmbet atunci când nu ai altceva de dăruit, a te opri o clipă din iureşul obligaţiilor zilnice pentru a asculta povestea unui copil, a unui bătrân sau a unei familii care a pierdut aproape totul, mai puţin viaţa, a nu trece nepăsător pe lângă suferinţa unei persoane cu dizabilităţi, a rezona cu bucuriile, durerile şi împlinirile celor din jur, a ajuta un copil să îşi continue şcoala, a ajuta un om să îşi recapete speranţa, toate acestea îţi conferă calitatea de om.”