Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava derulează, în perioada septembrie 2015 – august 2017, proiectul Erasmus+ ”Cities On Rivers” (Oraşe de pe râuri), fiind coordonatorul european al întregului proiect, finanţat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP, având ca parteneri şcoli din Portugalia, Spania, Turcia, Polonia şi Italia. În acest context, luna trecută, la Escola Secundaria Ines de Castro, Vila Nova de Gaia, Portugalia, a avut loc a doua activitate de predare-învăţare cu elevii, unde cinci elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, însoţiţi de coordonatorul de proiect, prof. Georgeta-Alina Stanciu, au participat la activităţi de învăţare timp de cinci zile.
”Şi cum proiectul nostru este cu şi despre râuri, toate activităţile din Portugalia s-au desfăşurat în jurul râului Douro, elevii participând la lecţii de geografie, istorie, biologie şi chimie în limba engleză, au studiat apa râului, fauna şi flora Estuarului Douro, la vărsarea în Oceanul Atlantic. De asemenea, fiecare echipă şi-a promovat un personaj important al oraşului lor, echipa din România prezentându-l pe marele domnitor Ştefan cel Mare. S-au prezentat câteva produse finale – filmuleţele cu un vechi obicei desfăşurat pe malul râului, s-a predat mascota proiectului, râuleţul Brooklet, următoarei echipe, s-a jucat pe echipe jocul creat de elevi, <Nu te supăra, frate!>. Prin aceste activităţi, elevii au fost motivaţi să utilizeze limba engleză, mai ales că ei au locuit în familii gazdă, astfel luând contact direct cu viaţa şi cultura portugheză”, ne-a spus coordonatorul european de proiect, prof. Georgeta-Alina Stanciu.
Între timp, echipele de proiect din cele şase ţări lucrează la cele două produse intelectuale aprobate, ”Studiul râului” şi noua metodă ”CLIL+”, în luna februarie 2017 având loc un mare eveniment de diseminare a produsului intelectual ”Studiul râului”, unde cei interesaţi de râul Suceava, dar şi de celelalte râuri ale proiectului, sunt invitaţi să participe la eveniment, luând legătura cu coordonatorul de proiect, pe site-ul proiectului www.citiesonrivers.blogspot.com sau pe grupul proiectului de pe o reţea de socializare, căutând Erasmus+ CITIES ON RIVERS.