Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 dec 2016 - Anul XXI, nr. 285 (6398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere

Spitale din elemente modulare, opţiunea doctorului Paziuc pentru prevenirea deceselor cauzate de infecţiile intraspitaliceşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Asociaţiei de Psihiatrie Socială din România, medicul sucevean Alexandru Paziuc, candidat independent pentru Camera Deputaţilor, susţine că cea mai bună soluţie pentru a preveni decesele cauzate de infecţiile intraspitaliceşti este construirea de spitale din elemente modulare. ”Se vorbeşte tot mai des de infecţiile intraspitaliceşti, care, conform unui material  publicat după evenimentul de la Colectiv, ar fi cauza pentru circa 80.000 de decese din ultimii 25 de ani. În lumea medicală se ştie de existenţa acestor germeni rezistenţi şi toată lumea este de părere că cea mai bună metodă de a limita sau eradica acest fenomen este demolarea fizică a spitalului vechi şi construirea unuia nou. Sigur treaba asta înseamnă bani, efort, acte, aprobări etc. Dacă mai spunem că sunt spitale ce funcţionează în edificii cu risc seismic ridicat, un exemplu viu fiind Spitalul Judeţean Suceava, care riscă colapsul la un cutremur mai mare de 6 grade, ideea propusă devine chiar interesantă. Există şi se aplică în alte  părţi un procedeu simplu. Construirea de spitale din elemente modulare de ultimă generaţie, cu toate utilităţile incluse, de dimensiuni corelate la aria pe care o poate deservi. După zece ani de funcţionare, acesta este scos din uz şi  alături se face altul într-un timp la fel de scurt”, a explicat doctorul Paziuc.

El a arătat că această soluţie are foarte multe avantaje. În primul rând costuri reduse de construire, care ar permite investiţii importante în tehnică medicală de top. ”Cu 70 de milioane de euro, cât se spune că este necesar pentru un spital de urgenţă de talie regională, se pot face zece astfel de spitale mai mici şi mai funcţionale”, a subliniat Paziuc. Apoi timpul de construcţie este mult diminuat, iar riscul seismic zero.

”Se folosesc materiale şi suprafeţe care pot fi uşor dezinfectate şi care nu  sunt gazde pentru bacterii. Confortul funcţional sporit este un alt avantaj, iar modularea permite adaptarea interioarelor pentru diferite fluxuri. Un spital modular oferă un mediu mai sigur şi mai steril pentru pacienţi şi personal. Apoi, flexibilitate. Un compartiment pentru boli infecţioase, de exemplu, se poate înlocui în fiecare an. Se reduc cheltuielile de întreţinere şi se poate administra mult mai uşor. Se produce de asemenea decongestionarea spitalelor mari, de tradiţie, din marile centre urbane. Nu în ultimul rând creşte numărul de locuri de muncă în special pentru cadre medii”, a mai spus Alexandru Paziuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitale din elemente modulare, opţiunea doctorului Paziuc pentru prevenirea deceselor cauzate de infecţiile intraspitaliceşti.
 Vizualizări articol: 1873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Spitale din elemente modulare, opţiunea doctorului Paziuc pentru prevenirea deceselor cauzate de infecţiile intraspitaliceşti5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doamne-ajuta! trimis de
( 8 dec 2016, 15:49:53
E foarte bine ca le-ati amintit solutii simple, module pe 2 nivele, numai sticla si inox, sterilizare 100% si in sistem integrat, langa oras. Cea mai buna locatie e CET-ul, exista toate utilitatile( inclusiv teren), se pot face parcuri, sere, hoteluri. Spitalul Judetean trebuie mutat acolo, iar in locul lui de facut un parc sau ultra stadionul. Pentru ideile astea indraznete aveti votul meu pentru duminica. Acest lucru l-am propus si celor din Bucuresti. Mutat totul in exteriorul orasului si o constructie modulara pentru un spital integrativ.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei