O delegaţie a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a participat, în perioada 3-5 noiembrie, la târgul de universităţi „International Study Uzbekistan Expo – 2016”, eveniment care a avut loc în oraşul Tashkent, din Uzbekistan. Următoarele prezenţe ale universitarilor suceveni în cadrul campaniei de promovare a ofertei educaţionale ale instituţiei sunt programate la târgurile din Kiev (Ucraina) şi Astana (Kazahstan).
Cât despre târgul de la începutul acestei luni, acesta a urmărit să prezinte oferta educaţională a unor universităţi din Europa şi Asia, instituţia suceveană fiind interesată de un bazin de recrutare care se cifrează la circa 600.000 de absolvenţi de liceu anual.
Interes deosebit în rândul vizitatorilor au provocat programele de masterat şi doctorat ale USV, dar şi cele de licenţă, precum şi aspectele legate de condiţiile de admitere, taxele de studiu, infrastructură, potenţialul de dezvoltare al universităţii, siguranţa campusului etc.
Târgul s-a desfăşurat în Palatul Tineretului din capitala ţării, deschis oficial de gazde, în persoana Nigorei Khasanova, şi de Christopher Allan, ambasadorul Marii Britanii în Uzbekistan.
Potrivit reprezentanţilor USV, „internaţionalizarea învăţământului superior românesc constituie unul dintre elementele centrale ale modernizării educaţiei din ţara noastră, multe dintre universităţi asumându-şi acest obiectiv prin adoptarea unor strategii instituţionale de internaţionalizare. În cadrul eforturilor de atragere a unui număr cât mai mare de studenţi străini şi de stabilire a unor parteneriate cu instituţii similare din diverse state ale lumii, participarea la târguri internaţionale a devenit o prioritate a Universităţii <Ştefan cel Mare> din Suceava, prezentă în ultimii ani la evenimente de acest gen derulate în Turkmenistan, China, Maroc, Ecuador etc.”. Participarea reprezentanţilor USV (trei profesori şi doi studenţi) la târgul internaţional din Uzbekistan a fost posibilă graţie grantului „Promovarea şi dezvoltarea dimensiunii internaţionale a USV”, cod CNFIS-FDI-2016-0105, finanţat prin Fondul de Dezvoltare Instituţională al MECTS.