În această perioadă, una dintre principalele preocupări ale municipalităţii sucevene este asigurarea căldurii şi apei calde celor aproape 19.000 de familii racordate la sistemul centralizat de termoficare.
Tocmai de aceea, în baza noilor prevederi legislative şi a deciziei de Consiliu Local luată săptămâna trecută, o primă tranşă de bani din subvenţia datorată pentru acoperirea diferenţelor de preţ la energia termică livrată populaţiei a fost achitată săptămâna aceasta, în avans.
„Mă bucură faptul că a trecut hotărârea de Consiliu Local prin care putem acorda în avans subvenţia către cei de la Thermonet, pentru a ajunge la Bioenergy. În conformitate cu legislaţia în vigoare se pot da bani în avans din subvenţii, pentru asigurarea stocurilor de combustibil. Săptămâna aceasta am reuşit să dăm 1,5 milioane de lei la Thermonet, banii au ajuns la Bioenergy, care se aprovizionează cu masă lemnoasă în această perioadă”, a anunţat miercuri primarul Ion Lungu.
Conform contractului semnat cu municipalitatea suceveană, Bioenergy Suceava furnizează energie termică la cel mai mic preţ din ţară – 116 lei, fără TVA, la gardul centralei, acest preţ fiind „bătut în cuie” până în 2018.
„Trebuie făcute eforturi în această perioadă, având în vedere faptul că după 15 decembrie, o lună de zile nu se lucrează la pădure, nu mai au de unde cumpăra biomasă. Vom face tot posibilul să le mai acordăm şi alte sume, pentru a-şi asigura stocurile de masă lemnoasă”, a adăugat Ion Lungu.
Preţul gigacaloriei produse de noua centrală de termoficare a Sucevei, care funcţionează în principal pe biomasă, iar opţional, pe gaz metan, nu poate fi modificat până pe 8 noiembrie 2018.