Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 nov 2016 - Anul XXI, nr. 261 (6374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Pepiniera Moara

Material săditor de calitate şi sfaturi profesionale pentru înfiinţarea culturilor de arbuşti şi pomi fructiferi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei care doresc să îşi înfiinţeze propriile culturi de arbori fructiferi, de la delicioasele şi sănătoasele fructe de pădure - zmeură, coacăze negre, roşii, agrişe, mure şi afine, care se potrivesc zonei şi se pot cultiva pe suprafeţe mici, la exoticele Aronia, adevărate medicamente naturale, spornice culturi de căpşuni ori culturi de pomi fructiferi, găsesc tot ce le este necesar, de la materialul săditor la scheme de irigaţii profesionale, de la analize de sol absolut necesare pentru o afacere de succes, la sfaturi profesioniste de ameliorare a solului şi de rezolvare a eventualelor probleme, la Pepiniera Moara. Cei peste 11 ani de experienţă în domeniu şi colaborările de succes cu pepiniere din ţară (Pepinierele Hida) şi din străinătate au făcut ca aici să fie puse la dispoziţia clienţilor cele mai bune soiuri de arbuşti şi pomi fructiferi, selectaţi anume pentru a fi adaptaţi particularităţilor climatice şi de sol ale acestei zone.

Materialul săditor, atent selectat, este oferit clienţilor nu doar cu factură, paşaport fitosanitar şi documente de calitate şi conformitate. „Nu facem doar o simplă vânzare. Clienţii noştri trebuie să ştie că în spate suntem o echipă puternică, de specialişti, care pe toată perioada anului răspunde la telefon şi facem eforturi să-i ajutăm să îşi rezolve problemele care pot apărea. Întotdeauna suntem online pe e-mail, Whatsapp, Viber, primim poze, descrieri ale problemelor terenului, atacuri de dăunători, probleme patologice care pot apărea la plante, încât venim cu scheme de tratament şi fertilizare sau diverse sfaturi. Asta înseamnă o soluţie completă, nu îl lăsăm pe client să se descurce singur cu eventualele probleme. Asigurăm suport tehnic pe toată perioada culturii”, a precizat Marius Tudorean, cel care a înfiinţat Pepiniera Moara, transformând pasiunea sa într-o activitate apreciată de oameni din întreaga ţară.

 

Arbuştii fructiferi – sursă de bani şi de sănătate

Cererea tot mai mare de pe piaţă pentru gustoasele şi beneficele fructe de coacăz negru, mur, zmeur, afin, afin siberian şi Aronia, în paralel cu faptul că înfiinţarea unor astfel de culturi nu necesită nici suprafeţe mari de teren şi nici investiţii mari, le recomandă ca soluţie pentru cei care vor să se bucure de savoarea fructelor pline de vitamine şi minerale, alături de cei dragi lor, dar să şi obţină venituri suplimentare, dintr-o activitate plăcută.

„Continuăm activitatea de înfiinţare a plantaţiilor comerciale de arbuşti fructiferi – coacăz negru, mur, zmeur. Paleta de soiuri este bogată, lucrăm cu cele mai bune soiuri de coacăz negru pe care avem licenţă pe România şi Ungaria, atât pe partea de producere, cât şi distribuţie. În România, la soiurile Tisel, Tibel şi Ruben suntem singurii licenţiaţi. La zmeur, avem nouă soiuri, dintre care se remarcă remontantele, precum Polka, Polana, care au o fructificare continuă, începând cu sfârşitul lunii iulie până ce dă bruma. Unde sunt protejate, au fructe chiar şi în noiembrie. Întreţinerea acestora este mai uşoară.

Intrăm pe piaţă cu două soiuri mai noi, precum Laszka, un soi timpuriu, cu producţii ridicate, cu fruct foarte mare, calitativ, cu rezistenţă bună la păstrare şi transport, dar şi cu unul nou, extratimpuriu, Radziejowa, cu fructe extrem de mari, care a prins bine la zona noastră”, a spus administratorul pepinierei, Marius Tudorean.

Pentru cei care vor să înfiinţeze culturi de mur, la pepiniera Moara li se pun la dispoziţie patru soiuri, la care livrarea se face la ghiveci, cu un pachet de rădăcini şi cu garanţia prinderii 100%.

„La mare căutare este afinul siberian, cunoscut şi ca lonicera. Avem patru soiuri, sunt aduse ca varietate, pentru polenizare, fiind indicată cultivarea lor împreună.

Afinul – avem şase soiuri, dintre cele mai apreciate, rezistente la frig - dar este mai pretenţios la sol ca alte plante, necesită turbă. Avem şi două soiuri de Aronia, foarte frumoase şi bine dezvoltate, de peste un metru, care se livrează tot la ghiveci. Arbustul livrat produce fructe chiar din primul an”, a menţionat reprezentantul Pepinierei Moara.

 

Analize de sol complete, plus soluţii şi sfaturi pentru culturi bogat

O facilitate extraordinară pentru cei care vor să înfiinţeze culturi pe suprafeţe mai mari şi care vor să aibă o eficienţă maximă este cea de analiză completă a solului, pentru a se vedea ce plusuri sau minusuri are, ce poate fi făcut pentru a fi ameliorat sau spre ce anume să se îndrepte cultivatorul pentru a nu da chix cu investiţia făcută în amenajare şi în achiziţionarea materialului săditor.

„Încercăm să dăm soluţii complete, avem un contract cu un laborator de analize de sol, prin care nu aflăm doar PH-ul, ci determină şi azotul, fosforul, potasiul, humusul, vedem dacă există aluminiu în sol, dacă sunt carbohidraţi etc. Dacă omul vrea să pună căpşuni iar solul nu este propice, dacă terenul are săruri, blochează perişorii absorbanţi de la rădăcină. Drept urmare, plantezi 1.000 şi se prind doar 400.

De aceea este necesară analiza de sol, dacă sunt săruri trebuie să intervenim.

Analiza de sol vine la pachet cu recomandările necesare, explicăm ce fel de cultură este propice acolo şi ce tratamente sunt necesare terenului. Nu este doar o simplă analiză de sol, ci beneficiază şi de consilierea necesară ca el să se bucure de o cultură de succes”, a explicat administratorul Pepinierei Moara.

 

Înfiinţarea livezilor, la pachet cu proiectarea gratuită a sistemului de irigaţie

Odată cu apetitul tot mai mare al oamenilor pentru sucurile naturale şi necesităţile supermarketurilor de a asigura fructe proaspete din producţii locale, creşte şi cererea pentru furnizorii de materie primă, înfiinţarea livezilor fiind o oportunitate la îndemâna multora.

„Venim în întâmpinarea clienţilor cu material săditor pomicol de calitate, care vine însoţit de documentaţie, document de calitate şi conformitate şi paşaport fitosanitar.

Ne îndreptăm în special către cei care vor să înfiinţeze plantaţii mai mari, dar nu-i neglijăm nici pe clienţii mici. Pentru a veni în sprijinul clienţilor, dacă ne aduc o schemă a terenului şi cu sursa de apă, le oferim gratuit proiectarea sistemului de irigaţie. Schema cuprinde toate subansamblele necesare, iar noi le putem pune la dispoziţie tot ce le trebuie, plus material săditor: arbuşti fructiferi, căpşuni, pomi fructiferi, dintr-o paletă bogată: măr, păr, prun, cireş, vişin şi cais”, a precizatadministratorul Pepinierei Moara.

 

Culturile de toamnă, cu şanse mai mari de reuşită şi cu timp câştigat

Perioada actuală este cea mai potrivită pentru înfiinţarea culturilor de arbuşti sau arbori fructiferi.

„Toamna este cel mai propice moment de înfiinţare a unei culturi. Principalele avantaje sunt reprezentate de aclimatizarea mai rapidă a plantelor, pentru că în primăvară, când se dezgheaţă solul, acestea au deja tot ce le trebuie. Fiind plantate din toamnă, acestea se acomodează mai uşor în teren decât în primăvară, când nu prind mereu perioade călduroase, să le ajute. O cultură înfiinţată în toamnă câştigă un avans de 7-8 luni. Dacă plantarea se face la finele lunii martie, gunoiul din pământ necesită o perioadă destul de mare pentru a trece prin procesul de descompunere. Prin culturile de toamnă se câştigă timp şi se obţin plante mai viguroase, mai rezistente la fenomenele extreme de iarnă sau din primăvară, pentru că accidentele climatice pot face planta să sufere”, a explicat Marius Tudorean.

 

Datele de contact ale Pepinierei Moara

Cei interesaţi să îşi înfiinţeze culturi de arbuşti fructiferi sau livezi, dar şi cei care doar vor să dea un plus de valoare grădinilor lor, cu câţiva arbuşti fructiferi, de unde să îşi asigure fructe proaspete, gustoase şi sănătoase, pot face comenzi telefonice sau pot apela la serviciile Pepinierei Moara la numerele de telefon 0745.511088, 0744.597843, de pe site, www.pepinieramoara.ro, pe e-mail, la pepinieramoara@yahoo.ro, ori de pe https://www.facebook.com/pepinieramoara/, de unde pot afla şi detalii suplimentare despre soiurile dorite.

Produsele comandate pot fi ridicate direct de la sediul pepinierei, adică în localitatea Moara Carp, strada Ion Irimescu nr. 124, sau prin curierat rapid, soluţie prin care în general clienţilor din ţară li se livrează comenzile, cu garanţia că ajung la ei până a doua zi la amiază, astfel încât să nu aibă de suferit de pe urma transportului pe durate mai mari de timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Material săditor de calitate şi sfaturi profesionale pentru înfiinţarea culturilor de arbuşti şi pomi fructiferi.
 Vizualizări articol: 5817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Material săditor de calitate şi sfaturi profesionale pentru înfiinţarea culturilor de arbuşti şi pomi fructiferi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei