Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că Regia Naţională a Pădurilor (RNP) a emis ieri avizul pentru scoaterea din fondul forestier a unei suprafeţe de 15 hectare de teren pe care se va construi magistrala de gaz metan de la Pojorâta la Vatra Dornei. Gheorghe Flutur a spus că întreaga documentaţie depusă de Transgaz a primit avizul RNP, urmând ca procedurile să fie finalizate prin adoptarea unei Hotărâri de Guvern pentru scoaterea terenului din fondul forestier. „Imediat după ce am preluat mandatul de preşedinte al Consiliului au fost începute demersurile pentru elaborarea şi depunerea documentaţiei la RNP. Acum această documentaţie a fost aprobată şi este un semn foarte bun pentru începerea investiţiei”, a declarat şeful administraţiei judeţene. El a adăugat că lucrările pentru construcţia magistralei de gaz de la Pojorâta la Vatra Dornei ar putea să înceapă în primăvara anului viitor. Gheorghe Flutur a mai precizat că Transgaz are fondurile necesare pentru începerea şi finalizarea lucrărilor. „Depunerea documentaţiei pentru obţinerea avizului de scoatere a terenului din fondul forestier a fost o lucrare laborioasă pentru că magistrala va trece atât pe proprietatea statului cât şi pe terenuri aflate în proprietate privată. Însă în cele din urmă am reuşit să avem avizul şi vom putea începe lucrările”, a mai precizat preşedintele CJ Suceava.
Gheorghe Flutur a anunţat în cursul verii că Transgaz a acceptat să plătească şase milioane de lei pentru despăgubirile către Romsilva, pentru terenul pe care va fi realizată investiţia. De asemenea, Gheorghe Flutur spunea că propune ca investiţia în construcţia magistralei de gaz metan de la Pojorâta la Vatra Dornei să fie declarată de interes naţional.
Conducta de gaz metan de la Pojorâta la Vatra Dornei este parte a proiectului „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”. În februarie 2010, compania Transgaz a preluat gratuit de la Consiliul Judeţean Suceava conductele de gaz construite prin proiectul „Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Este vorba despre tronsoanele Frasin – Pojorâta şi Păltinoasa – Rădăuţi, dar şi despre cele din zona Fălticeni, în lungime totală de peste 100 de kilometri. Tot atunci, Transgaz s-a angajat să continue investiţia în construcţia magistralei de gaz metan până la Vatra Dornei.