Un proiect de hotărâre de Consiliu Local care dă posibilitatea municipalităţii sucevene să vireze în avans, dacă dispune de fonduri, subvenţia pentru acoperirea diferenţelor de preţ la energia termică livrată populaţiei, va fi rediscutat vineri dimineaţă, într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Local.
Pe ordinea de zi a şedinţei se află două proiecte de hotărâre, de mare interes pentru un număr mare de suceveni.
Primul proiect este cel care vizează asigurarea combustibilului necesar pentru căldura sucevenilor, prin aprobarea posibilităţii de achitare în avans a subvenţiei pentru acoperirea diferenţelor de preţ la energia termică livrată populaţiei pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie. Banii respectivi ar urma să ajungă direct la producătorul de energie termică, Bioenergy, în vederea constituirii stocurilor de combustibil pentru sezonul rece.
Această măsură, luată şi de alte administraţii locale din ţară, inclusiv în Capitală, dă posibilitatea producătorului de energie termică să îşi procure din timp combustibilul necesar pentru căldura sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat – aproximativ 19.000 de familii, astfel încât în lunile decembrie şi ianuarie, când aprovizionarea cu masă lemnoasă este mai dificilă, să nu fie motive de îngrijorare.
Proiectul de hotărâre, care are ca temei legal o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, care face referire la achitarea subvenţiilor direct în contul producătorilor de energie termică, chiar şi în avans, a mai fost discutat şi în şedinţa ordinară de la finele lunii octombrie, dar a fost respins cu 11 voturi "pentru" şi 11 împotrivă. Pentru a fi aprobat, proiectul are nevoie de 12 voturi "pentru".
Ședinţa extraordinară de Consiliu Local de vineri, 4 noiembrie, a fost convocată de viceprimarul Lucian Harşovschi, în numele primarului municipiului, pe care îl înlocuieşte pe durata concediului de odihnă.
Al doilea proiect care va fi discutat vineri este cel de utilizare a banilor rămaşi din creditul de 10 milioane de lei accesat de municipalitate pentru amenajarea zonei de agrement Tătăraşi, pentru cofinanţarea altor două proiecte de mare importanţă, cel de modernizare a iluminatului public (la care se lucrează deja pe străzile din Iţcani şi Burdujeni Sat) şi cel de dotare a municipalităţii cu autovehicule electrice, precum şi cu infrastructură de încărcare a acestora. Ambele proiecte beneficiază de finanţare din fonduri elveţiene, Primăria Suceava având obligaţia de a contribui cu 15% din valoarea totală.
( 2 nov 2016, 11:18:06