Ziua Armatei, sărbătorită în fiecare an pe 25 octombrie, a fost marcată marţi, la Suceava, printr-o ceremonie militară şi religioasă care a avut loc la Monumentul Soldatului Necunoscut din Cimitirul Pacea. Zeci de suceveni au ţinut să fie prezenţi, în ciuda vântului tăios, alături de militari, de veteranii şi de autorităţile judeţene şi locale, la evenimentul de comemorare a ostaşilor români căzuţi pe câmpul de luptă.
După intonarea Imnului Naţional, comandantul Garnizoanei Suceava, colonelul Mugurel Anton, a transmis mesajul ministrului Apărării Naţionale, Mihnea Moţoc: ”În fiecare an, la 25 octombrie sărbătorim Ziua Armatei Române, prilej de cinstire a celor care au slujit şi slujesc această instituţie a Statului Român, factor de echilibru şi stabilitate în societate. Ziua de 25 octombrie a rămas în conştiinţa colectivă a românilor drept ziua eliberării Careiului, ultima localitate transilvăneană. Careiul, sau ultima brazdă de pământ eliberată, este puternic asociat simbolic cu spiritul de sacrificiu al militarului român, dar şi cu perseverenţa românească, întotdeauna învingătoare atunci când efortul larg al naţiunii se adună pentru împlinirea unor ţeluri strategice, existenţiale.”
Ceremonia de comemorare a continuat apoi cu o slujbă religioasă de pomenire a eroilor căzuţi în războaiele mondiale, oficiată de un sobor de preoţi. La manifestare au participat reprezentanţii autorităţilor judeţene şi locale, în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, prefectul Constantin Harasim, primarul Ion Lungu, şefi de instituţii şi reprezentanţi ai partidelor politice, precum şi ai Asociaţiei ”Cultul Eroilor”.
Manifestarea organizată cu ocazia Zilei Armatei Române a continuat cu depunerea de coroane de flori la Mormântul Eroului Necunoscut, fiind urmată de o defilare a detaşamentului de onoare, deschisă de garda şi drapelul de luptă de la Inspectoratul de Jandarmi Suceava, prin faţa celor prezenţi, în timp ce fanfara intona ”Treceţi, batalioane române, Carpaţii”. Comemorarea de marţi a fost organizată de Centrul Militar Judeţean Suceava, în colaborare cu Batalionul 17 Vânători de Munte ”Dragoş Vodă” Vatra Dornei, Colegiul Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina” al judeţului Suceava, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi , Primăria Suceava, Protopopiatul Suceava şi Centrul Cultural ”Bucovina”.