Peste 100 de întreprinderi mici şi mijlocii au fost premiate în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Topului Firmelor din judeţul Suceava. Evenimentul a avut loc ieri, la Salonul Balada şi a fost organizat de Federaţia Patronală a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din judeţul Suceava. În cadrul galei la care au fost prezenţi atât reprezentanţi ai mediului de afaceri, cât şi ai administraţiei publice, această federaţie a premiat cu diplome şi trofee firmele care în cursul anului 2015 au obţinut rezultatele economice deosebite.
Printre invitaţii evenimentului s-au numărat preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, prefectul Constantin Harasim, precum şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, Nicolae Troaşe.
În deschiderea evenimentului, preşedintele Federaţiei Patronale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din judeţul Suceava, Liliana Agheorghicesei, a ţinut să le mulţumească tuturor întreprinzătorilor prezenţi pentru efortul depus pentru a-şi menţine în activitate afacerile pe care le au. „Vreau să vă mulţumesc pentru că sunteţi alături de Federaţie şi de echipa noastră. În această seară se premiază iniţiativa şi performanţa. Şi vreau să mulţumesc tuturor oamenilor de afaceri, tuturor IMM-urilor, mediului de afaceri sucevean care susţine temelia economică a judeţului. Vă mulţumesc că existaţi şi că nu vă daţi bătuţi. Şi vreau să-i felicit pe toţi întreprinzătorii din judeţul Suceava, chiar dacă nu se regăsesc în top”, a subliniat Liliana Agheorghicesei. Ea a adăugat că, dincolo de cifre şi statistici, trebuie evidenţiată activitatea tuturor IMM-urilor sucevene, munca acestora şi efortul lor contribuind an de an la dezvoltarea economică a judeţului.
Invitat să ia cuvântul, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Florin Jianu, i-a felicitat, la rândul său, pe toţi întreprinzătorii din judeţ pentru efortul depus în activităţile desfăşurate. „Mă întrebam care ar fi profilul eroului zilelor noastre? Şi cu siguranţă acest profil este dat de întreprinzătorul român, cel care creează plus valoare”, a spus Florin Jianu. El apreciat dezvoltarea mediului de afaceri sucevean, activitatea IMM-urilor, adăugând că anul viitor în judeţul Suceava vor avea loc două evenimente importante pentru acest domeniu. Florin Jianu a declarat că în luna mai 2017 judeţul Suceava va găzdui Forumul Naţional al IMM-urilor, precum şi Ziua Întreprinzătorului Român.
În cuvintele lor, atât preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, cât şi primarul Ion Lungu şi prefectul Constantin Harasim au ţinut să-şi exprime sprijinul pe care autorităţile îl acordă mediului de afaceri, precum şi dorinţa de a exista un parteneriat între cele două părţi.
12 firme au fost evidenţiate pentru contribuţia specială la dezvoltarea judeţului Suceava
În cadrul galei de ieri, Federaţia Patronală a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din judeţul Suceava a recompensat cu premii speciale 12 firme care au contribuit în mod deosebit la dezvoltarea judeţului şi care s-au remarcat prin investiţii importante, dezvoltarea afacerilor, crearea de locuri de muncă şi continuitate în afaceri. În ordine alfabetică, au fost premiate companiile SC Bermas SA, SC Calcarul SA, SC Corsem Impex, SC Ellite Tour SRL, SC Eurotehnic SRL, SC General Construct SRL, SC Killer SRL, SC Lăcusta Prodcom SRL, SC Mărţişorul Com SRL, SC Romfour SRL, SC Queen Flower SRL şi SC Superstar Com SRL.
De asemenea, un premiu special „cheia succesului” a fost acordat unui întreprinzător din diaspora, care a investit în dezvoltarea economică a judeţului, respectiv compania Expert IBB Construct SRL. Premii speciale au mai fost acordate firmei Casa Poveste SRL, pentru promovarea şi păstrarea tradiţiilor bucovinene, precum şi gazdei evenimentului, SC Polaris Cafe SRL. Un trofeu aniversar a fost acordat şi companiei Bucovina SA Suceava, pentru aniversarea a 25 de ani de la momentul privatizării.
Ieri a fost prezentată Carta Albă a IMM-urilor din Regiunea de Nord-Est
Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Florin Jianu, a prezentat Carta Albă a IMM-urilor din Regiunea de Nord-Est, care prezintă analize ale activităţii întreprinzătorilor din această zonă a ţării. Florin Jianu a făcut referire în primul rând la judeţul Suceava, precizând că în 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul firmelor înfiinţate a scăzut cu 10%. „Carta Albă a IMM-urilor reprezintă un barometru al mediului de afaceri, o cercetare făcută pe 1.000 de firme, din care 25% sunt din regiunea de Nord-Est”, a explicat Florin Jianu. El a arătat că din studiile realizate reiese faptul că peste 15% dintre firmele din Regiunea de Nord-Est şi-au redus activitatea în ultimii cinci ani şi numai 19% dintre acestea şi-au intensificat activitatea. Jianu a tras un semnal de alarmă, arătând că unul din trei întreprinzători consideră că evoluţia mediului de afaceri e stânjenitoare şi doar 15% dintre oamenii de faceri spun că în anii viitori va fi o evoluţie favorabilă a afacerilor.