Chiar de mai este o lună de zile până când se intră în perioada de valabilitate a contractului de deszăpezire stradală a municipiului reședință de județ, Primăria Suceava este pregătită să „înfrunte” iarna cu zeci de utilaje de deszăpezire și o cantitate impresionantă de material antiderapant.
„Primăria Suceava, prin operatorul de salubrizare stradală și deszăpezire, este pregătită să intervină cu 26 de utilaje de deszăpezire, din care 8 autospeciale cu plug și dispozitiv împrăștiere material antiderapant pentru străzi, 6 autospeciale cu plug și dispozitiv împrăștiere material antiderapant pentru trotuare, 8 autospeciale pentru împrăștiat material antiderapant manual și 4 încărcătoare frontale. În același timp, avem pregătită o cantitate de 800 de tone de material antiderapant – 650 de tone de sare, 140 de tone de nisip și 8,8 tone de clorură de calciu”, a precizat viceprimarul Lucian Harșovschi.
Conform contractului încheiat cu firma de salubrizare Diasil, perioada de deszăpezire începe de la 15 noiembrie și se încheie pe 15 martie.
„Odată cu luna octombrie ne putem aștepta la ninsori, de aceea avem deja mașini echipate pentru a interveni. Foarte important este ca, indiferent de cum acționează primăria, sucevenii să aibă mașinile echipate de iarnă. Din experiența anilor anteriori, o parte din probleme apar și din cauza celor care nu și-au pregătit mașinile de iarnă și abia după primele zăpezi se gândesc să pună cauciurile de iarnă”, a adăugat viceprimarul sucevean.
Cei care vor să semnaleze probleme în trafic, din cauza zăpezii sau înghețului, au la dispoziție dispeceratul Diasil – 0731996856 sau 0230 525154, dar și numărul 0230212196 - int 254/ 154, al Serviciului de Salubrizare din cadrul Primăriei Suceava.
Conform strategiei de deszăpezire, aplicată și în anii anteriori, în primul rând se va interveni pe arterele principale, unde sunt fluxuri mari de trafic, abia apoi se va intra pe străzile lăturalnice.
„Vom acționa ca și anii anteriori, pentru asigurarea unor condiții de circulație cât mai bune, în condiții de iarnă, dar când ninge abundent, oricâtă deszăpezire am face noi, nu are efectul dorit până când nu se oprește. Vom acționa cu sare și nisip, nu cu pietriș, iar acolo unde este necesar, în zona școlilor, grădinițelor și a instituțiilor publice, vom acționa cu soluție Safecote și inhibitori. În zonele cu pantă mare vor fi amplasate cutii cu material antiderapant. Dacă nu va ninge, vom face curățenie în continuare”, a explicat viceprimarul Lucian Harșovschi, care a făcut apel la conducerea asociațiilor de proprietari să se implice, alături de locatarii care dau dovadă de spirit civic, în curățarea zăpezii de la intrarea în scările de bloc.