Ruta ocolitoare nr. 2 a Sucevei, aşa cum a fost propusă iniţial, pe la Ipoteşti, înspre Botoşani, nu poate fi realizată din fonduri europene, motiv pentru care se va merge pe realizarea unei variante mai scurte, care să poată fi finanţată din fonduri proprii.
„Ruta ocolitoare nr. 2 nu poate fi finanţată din fonduri europene, pentru că nu este prinsă în Master Planul de transport. Ca atare, trebuie să ne axăm la ruta ocolitoare nr. 2 – varianta scurtă, care pleacă de pe Traian Vuia – pod peste râul Suceava – Termica şi ieşire la DN 29, spre Botoşani, pe la Avicola. Lungimea totală a acestei rute este de 4 km, putem realiza lucrarea în două etape – întâi distanţa dintre strada Traian Vuia până la podul de peste râul Suceava, de 1.497 de metri, iar etapa a doua, de la pod până la DN 29, pe o distanţă de 2.570 de metri”, a explicat edilul sucevean.
Lucrările includ şi realizarea unui pod nou peste apa Sucevei, undeva în zona Termica, pentru finanţarea căruia, cel mai probabil, se va încerca atragerea de finanţare de la bugetul de stat.
„Deja lucrăm la proiect, avem studii în execuţie, s-a stabilit traseul, pe strada Apeductului, care trece pe un teren în proprietatea Agenţiei Domeniului Statului, unde sper să găsim înţelegere, eventual să facem nişte schimburi de terenuri. Facem demersuri pentru ca de anul viitor să putem promova podul de peste râul Suceava. Îmi doresc să aprobăm documentaţia, să aprobăm studiul de fezabilitate şi indicatorii economici, astfel încât să putem prinde în bugetul pe 2017 partea de rută ocolitoare, până la pod”, a adăugat Ion Lungu.
Realizarea unei rute ocolitoare spre Botoşani este necesară pentru descongestionarea traficului rutier pe principala arteră de circulaţie a Sucevei, în special în zona centrelor comerciale.