Duminică, 9 octombrie 2016, am privit cu mare atenţie documentarul În premieră difuzat de Antena 3. Cu mare dezamăgire, suntem nevoiţi să spunem că acest film nu este decât încă o încercare de declanşare a unui conflict de interese între Austria şi România. Echipa de jurnalişti şi editori nu s-a deranjat să verifice informaţiile şi nu ne-a dat posibilitatea să ne exprimăm punctul de vedere. Este regretabil că secvenţe video asupra cărora compania noastră deţine drepturi de proprietate intelectuală sunt folosite în mod incorect într-un context şi interpretare total diferite de scopul lor iniţial. De asemenea, am dori să informăm opinia publică de faptul că directorul menţionat în video nu mai lucrează pentru Holzindustrie Schweighofer de ceva vreme. Facem din nou un apel către toţi jurnaliştii să-şi respecte principiile morale, etice şi profesionale. Confirmăm încă o dată deschiderea noastră spre dialog într-o manieră transparentă. Înţelegând şi împărtăşind responsabilitatea noastră în calitate de angajator important, monitorizăm, controlăm şi realizăm un proces de achiziţie a materiilor prime sustenabil, transparent şi în continuă îmbunătăţire. Exploatarea forestieră corectă şi sustenabilă, precum şi conservarea suprafeţelor împădurite ca resursă naţională în toate ţările şi mai ales în România sunt obiective cruciale pentru compania noastră.
Biroul de presă
Holzindustrie Schweighofer
(12 oct 2016, 12:52:33
Firmele olandeze si austriece fac ravagii in Romania. Atentie austriecii sunt extrem de corupti si nu numai la taiatul padurilor. Nu conteaza ce afaceri faci cu austriecii ei iau si dau spagi importante. Se discuta din start de procente - altfel nu functioneaza decit prin coruptie.
Tara care a adus multa coruptie in Romania este Austria. La fel si olandezii sunt performanti in coruptie.
Istoria coloniștilor austrieci în Romania este veche de peste două secole jumătate. În vara lui 1917 însă românii i-au învins și pe ei, și pe nemți, în contraofensiva de la Mărăști, apoi la Mărășești-Cozme