În cadrul Campaniei judeţene de voluntariat şi acţiune comunitară „Florile recunoştinţei”, având ca slogan ,,Nouă ne pasă! Noi îi iubim!”, sute de preşcolari suceveni şi nu numai i-au vizitat pe bătrânii din mai multe cămine sociale din judeţ şi le-au oferit daruri. Beneficiari ai campaniei organizate de cadrele didactice de la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Prichindel” Suceava, director prof. Anişoara Tîrnovan, coordonator campanie prof. Sanda Achihăie, au fost 230 de vârstnici din căminele de bătrâni de la Bogdăneşti, Fălticeni, Solca şi municipiul Suceava (Căminul „Sf. Ioan cel Nou”). La campanie au participat preşcolari, şcolari şi cadre didactice din 20 de unităţi partenere din judeţ şi dintr-o unitate şcolară din judeţul Vaslui.
Organizatorii ne-au spus că scopul campaniei a fost „sensibilizarea copiilor şi adulţilor pentru adoptarea unei atitudini prosociale, bazată pe afecţiune, respect şi preţuire faţă de persoanele vârstnice.” Campania s-a derulat în perioada 19 septembrie – 5 octombrie, perioadă în care preşcolarii au fost implicaţi în mai multe acţiuni: ,,Flori pentru suflet”, ,,Aceştia sunt bunicii noştri dragi!” (Convorbiri, discuţii libere, prezentare eseuri având ca temă ,,Bunicii noştri”), „Stropi de fericire”, acţiuni caritabile – colectare de produse/cadouri pentru bătrâni, „Atelierele hărniciei, atelierele bucuriei”, realizarea de felicitări, lucrări plastice/practice pentru expoziţii, „La mulţi ani, bunicii noştri dragi!”, expoziţie cu lucrări plastice/practice/fotografii, ,,Bucuria de a dărui”, oferirea de flori şi cadouri bătrânilor întâlniţi pe stradă şi celor de la centrele de bătrâni din Solca, Bogdăneşti, ,,Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Fălticeni, ,,Nouă ne pasă! Noi îi iubim!” (evaluarea campaniei).
La nivelul unităţilor şcolare implicate în campanie, prin generozitatea şi altruismul părinţilor şi copiilor au fost colectate produse alimentare, de igienă, vestimentare care au fost distribuite bătrânilor din centrele vizitate de preşcolari. Copiii, ajutaţi de cadrele didactice, au fost cei care au realizat pacheţelele individuale, trăind astfel bucuria ,,de a aduce bucurie şi altora”. În cadrul unei acţiuni stradale, din perioada campaniei, copiii au oferit flori confecţionate de ei înşişi bătrânilor întâlniţi pe stradă, încântaţi şi emoţionaţi, uneori până la lacrimi, de frumuseţea şi preţiozitatea gestului micuţilor, care au demonstrat că ştiu să-şi preţuiască bătrânii şi să-i iubească.