Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
joi, 6 oct 2016 - Anul XXI, nr. 234 (6347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzii

Două asistente şi o infirmieră, amendate în urma controlului făcut de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii la Spitalul de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma controlului făcut de o echipă trimisă de Ministerul Sănătății la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, două asistente şi o infirmieră au fost amendate, pe motiv că „au greşit la procedura de spălare a mâinilor”. Doctorul oncolog Doina Ganea-Motan, directorul medical al Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, a declarat miercuri, 5 octombrie, într-o conferinţă de presă, că în urma controlului „nu s-a făcut nici o recoltare, nu s-a depistat nimic”.

„S-a desfăşurat o inspecţie la nivelul spitalului, pe probleme de curăţenie şi de dezinfecţie, care a început cu nivelul nouă al spitalului şi s-a încheiat cu spitalul vechi şi spitalul de psihiatrie. Această echipă nominalizată de Ministerul Sănătăţii a fost impresionată de modul în care arată spitalul judeţean şi a confirmat că puţine spitale în ţară ar fi cu asemenea infrastructură şi dotare. Din acest punct de vedere, nu s-a reproşat nimic spitalului. Oricât de mult investeşti pe partea materială şi aduci la toate cerinţele întreaga activitate a spitalului în partea de dotare, cu resursa umană nu poţi să procedezi în acelaşi ritm. Din păcate. Sunt lucruri care se întâlnesc în toate spitalele din România”, a declarat directorul medical al Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Doctorul Ganea-Motan a mai spus că medicul şef de secţie trebuie să fie foarte implicat în aceste probleme de igienă, de curăţenie, iar asistenta-şefă, de asemenea. „Medicul şef de secţie trebuie să facă echipă cu asistenta-şefă şi să supravegheze întreaga activitate, pentru că la noi trebuie să stai în spatele subordonatului. Din acest punct de vedere, au fost trei situaţii în care personalul a greşit la executarea unor proceduri şi s-a soldat cu amenzi pe persoană fizică. Este vorba de două asistente şi o infirmieră care au greşit la procedura de spălare a mâinilor. Nu se practică corect spălatul mâinilor”, a completat doctorul oncolog Doina Ganea-Motan.

 

 „Măsurile care vor fi luate în continuare vor fi cele care să asigure siguranţa pacientului”

Începând de miercuri, 5 octombrie, un medic epidemiolog face instruire cu medicii şefi de secţie, în vederea implementării Ordinului nr. 961/2016 dat de Ministerul Sănătăţii, care aduce „norme mai draconice, mai riguroase, ce s-au aliniat la normele europene”, urmând ca ei să facă instruire cu medicii de secţie, cu asistentele-şefe, care, la rândul lor, vor face instruire cu asistentele şi personalul de îngrijire, personalul auxiliar. Ordinul 961 se referă la „aprobarea Normelor tehnice privind curăţarea, dezinfecţia şi sterilizarea în unităţile sanitare publice şi private, privind tehnicile de lucru şi interpretarea pentru testele de evaluare a eficienţei procedurii de curăţenie şi dezinfecţie, privind procedurile recomandate pentru dezinfecţia mâinilor, în funcţie de nivelul de risc, metodele de aplicare a dezinfectantelor chimice în funcţie de suportul care urmează să fie tratat şi metodele de evaluare a derulării şi eficienţei procesului de sterilizare”.

„Măsurile care vor fi luate în continuare vor fi cele care să asigure siguranţa pacientului”, a conchis Doina Ganea-Motan.

Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Mihai Ardeleanu, a adăugat că „în secţiile cu risc, neonatologie şi obstretică-ginecologie, se vor monta filtre speciale de apă sterilă, pentru zonele de înfăşare, de preparare a hranei. Vor avea apă sterilă inclusiv la prepararea alimentelor şi la îmbăiatul copilaşilor. Filtrele vor fi montate pentru a se preveni orice situaţii neplăcute. Acestea vor îmbunătăţi starea de sănătate. Lunar se va face spălarea instalaţiei de apă, a întregii instalaţii de apă a spitalului, pentru a nu persista microbi la coturi, la robineţi. S-a făcut deja o spălare a instalaţiei de apă şi se vor repeta lunar”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două asistente şi o infirmieră, amendate în urma controlului făcut de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii la Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 5979 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Două asistente şi o infirmieră, amendate în urma controlului făcut de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii la Spitalul de Urgenţă Suceava1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei