La Gura Humorului a avut loc ieri deschiderea oficială a primei şcoli postliceale sanitare din acest oraş. Este vorba despre Şcoala Postliceală Sanitară „Medica Studium”, aceasta fiind înfiinţată de asociaţia cu acelaşi nume, cu sediul în Iaşi. La inaugurarea noii şcoli a fost prezent primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, autorităţi judeţene, şeful învăţământului sucevean, Gheorghe Lazăr, directorul Colegiului „Alexandru cel Bun”, precum şi cadre medicale de la spitalul din acest oraş.
Şcoala Postliceală Sanitară „Medica Studium” va funcţiona în cadrul Colegiului Naţional „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului. Directorul noii unităţi de învăţământ sanitar, profesorul Gheorghe Dan, a declarat că la şcoala postliceală vor preda atât profesori ai Colegiului „Alexandru cel Bun”, cât şi doctori din cadrul spitalului din Gura Humorului. „Vor fi medici şi asistente de la spitalul orăşenesc care vor asigura şi instruirea practică a elevilor”, a explicat Gheorghe Dan. El a adăugat că preşedintele Asociaţiei „Medica Studium” din Iaşi, prof. univ. dr. Gheorghe Dorobăţ, şi soţia acestuia, prof. univ. dr. Carmen Dorobăţ, vor veni la Gura Humorului pentru a preda cursuri de specialitate viitorilor asistenţi medicali.
Directorul şcolii postliceale din Gura Humorului a mai spus că pentru primul an de funcţionare există deja 42 de elevi în anul întâi, aceştia urmând să obţină specializarea de asistent medical generalist. El a explicat că elevii vor face instruirea teoretică în sălile închiriate de la Colegiul „Alexandru cel Bun”, iar partea practică va fi făcută în cadrul spitalului orăşenesc. „Această şcoală a fost deschisă la Gura Humorului deoarece ni s-a părut că era o zonă în care nu era acoperit acest domeniu. Sunt şcoli postliceale sanitare la Suceava, la Câmpulung Moldovenesc, însă aici în Gura Humorului nu aveam o astfel de unitate de învăţământ. Şi spre bucuria noastră au existat numeroase cereri de înscriere la şcoala noastră pentru asistenţi medicali”, a declarat profesorul Gheorghe Dan.
El a subliniat faptul că pentru anii următori se doreşte dezvoltarea acestei şcoli postliceale sanitare, prin înfiinţarea de noi specializări, printre domeniile vizate fiind balneo-fizio-kinetoterapie şi farmacie.