Noi măsuri de ajutorare a persoanelor cu venituri foarte mici urmează să fie iniţiate în perioada următoare, prin intermediul unui Grup de Acţiune Locală, pe care Primăria Suceava vrea să îl înfiinţeze în parteneriat cu mai multe firme şi asociaţii locale.
„În baza unui studiu făcut de Banca Mondială în 2014 – Atlasul zonelor urbane marginalizate, conform statisticilor de aici, în municipiul Suceava sunt 15.149 de persoane care trăiesc la limita sărăciei şi există riscul de excluziune socială. Asta ar însemna 16,44% dintre suceveni, în baza recensământului din 2011, după care este făcut studiul. Suntem sub media pe ţară, dar tot trebuie luate măsuri pentru ajutorarea acestor persoane”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Acesta a precizat că prin intermediul Grupului de Acţiune Locală (GAL) oraşul Suceava, pe care vrea să îl înfiinţeze, vor putea fi promovate proiecte de investiţii pentru zonele marginalizate, inclusiv reabilitarea locuinţelor sociale sau chiar construirea de noi locuinţe, dacă va fi permisă finanţarea acestora.
Ion Lungu consideră că cifrele din statistici nu sunt corecte, deoarece acestea se raportează la cei aproximativ 92.000 de suceveni care apar în ultimul recensământ, în vreme ce, conform documentelor municipalităţii, există cel puţin 114.000 de locuitori încadraţi cu domiciliul în municipiul reşedinţă de judeţ. Edilul sucevean a spus că la recensământ foarte mulţi nu au vrut să declare datele reale despre membri ai familiei, sau chiar să deschidă uşa, pentru a nu fi puşi la plată la ceva, sau pentru că rudele erau plecate la muncă în străinătate şi nu doreau să se ştie acest lucru.