Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 sep 2016 - Anul XXI, nr. 219 (6332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Din moşi strămoşi

Bucatele tradiţionale ale zonei, oferta de nerefuzat de la Coliba Haiducilor Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un stabiliment născut la doi paşi de centrul municipiului Suceava din pasiunea pentru tradiţiile strămoşeşti bucovinene şi din dorinţa de a reînvia pe cât de posibil vechile obiceiuri în materie de gastronomie a locului şi-a deschis porţile în zona Rulmentul. Coliba Haiducilor Bucovina este probabil singurul loc unde reţete din zonă, vechi de sute de ani, se regăsesc în meniu, reţete culese de la oameni cu părul cărunt, dar care au dus peste veacuri tradiţiile culinare.

Meritul de a readuce în actualitate atmosfera Bucovinei de altădată îi revine investitorului Mihaela Doina Popinciuc, care pe lângă suflet şi pasiune a investit fonduri proprii şi bani de la Uniunea Europeană pentru a crea un loc pe care nu trebuie să-l ratezi.

„Vrem să-i ducem înapoi în timp pe oameni, pe cei care ne calcă pragul, în atmosfera hanurilor de altădată. Şi asta nu doar prin structura de lemn şi reproducerea în interior a unor colţuri peisagistice din Bucovina, ci şi din punct de vedere gastronomic. E o atmosferă caldă cu care sperăm să-i cucerim pe clienţi şi să-i determinăm să revină cu mare drag”, a arătat Mihaela Doina Popinciuc.

Iar oferta culinară este într-adevăr una de excepţie, plecând de la lapte acru de casă şi terminând cu alivancă, plăcinte poale-n brâu sau colţunaşi cu brânză.

Meniul este completat şi cu alte atracţii de nerefuzat, cum ar fi borşul de cocoş sau zeama de găină, balmoş, bulz ţărănesc. De pe listă nu lipsesc vită „în fel şi chip”, dar şi preparate din oaie, precum şi zacusca de casă sau hribii de pădure cu ceapă şi mămăliguţă.

Coliba Haiducilor Bucovina se adresează şi celor care doresc să organizeze nunţi sau alte petreceri. Stabilimentul dispune de un restaurant cu 120 de locuri, o terasă acoperită cu pergolă pentru 80 de persoane.

Locaţia de trei stele de la intrarea în municipiul Suceava, dinspre Gura Humorului, are şi 40 de locuri de parcare păzite, dar şi şapte camere şi două apartamente dotate cu băi proprii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucatele tradiţionale ale zonei, oferta de nerefuzat de la Coliba Haiducilor Bucovina.
 Vizualizări articol: 6841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Bucatele tradiţionale ale zonei, oferta de nerefuzat de la Coliba Haiducilor Bucovina3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei