Compania Transgaz a demarat procedurile pentru construcţia conductei de gaze naturale de la Pojorâta către Vatra Dornei. Aceasta după ce Transgaz a solicitat Agenţiei pentru Protecţia Mediului eliberarea acordului de mediu, document necesar pentru continuarea demersurilor legale în vederea începerii lucrărilor. Solicitarea a fost afişată pe site-ul oficial al Transgaz, urmând ca acordul de mediu să fie eliberat de APM Suceava în zilele care urmează. După obţinerea acestui acord, documentul va fi transmis către compania Transgaz, care la rândul ei îl va înainta către Regia Naţională a Pădurilor Romsilva pentru obţinerea avizului pentru scoaterea din fondul forestier a terenului pe care urmează să fie realizată investiţia. Autorităţile judeţene sucevene estimează că toate procedurile legale necesare ar putea fi realizate până la finalul acestui an, astfel încât lucrările la conducta de gaze naturale dintre Pojorâta şi Vatra Dornei să poată demara la începutul anului viitor.
În solicitarea depusă de Transgaz pentru obţinerea acordului de mediu se precizează că viitoarea conductă de gaze naturale de la Pojorâta la Vatra Dornei va avea o lungime de 26,394 de kilometri.
Reamintim că preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat în cursul acestei veri că în vederea continuării lucrărilor la magistrala de gaz metan către Vatra Dornei a fost întocmită documentaţia pentru scoaterea din fondul forestier a unei suprafeţe de 15 hectare de teren, iar compania Transgaz a acceptat să plătească şase milioane de lei pentru despăgubirile către Romsilva, pentru terenul pe care va fi realizată investiţia. De asemenea, Gheorghe Flutur anunţa că propune ca investiţia în construcţia magistralei de gaz metan de la Pojorâta la Vatra Dornei să fie declarată de interes naţional.
Conducta de gaz metan de la Pojorâta la Vatra Dornei este parte a proiectului „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”. În februarie 2010, compania Transgaz a preluat gratuit de la Consiliul Judeţean Suceava conductele de gaz construite prin proiectul „Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Este vorba despre tronsoanele Frasin – Pojorâta şi Păltinoasa – Rădăuţi, dar şi despre cele din zona Fălticeni, în lungime totală de peste 100 de kilometri. Tot atunci, Transgaz s-a angajat să continue investiţia în construcţia magistralei de gaz metan până la Vatra Dornei.