Aproape două camioane cu mizerie au fost scoase în decurs de două zile din locuinţa unei profesoare pensionare din municipiul Suceava. Curăţenia a fost făcută cu ajutorul executorului judecătoresc, după ce vecinii care nu au mai suportat mirosul au anunţat Asociaţia de Proprietari Nr. 29 Suceava, iar conducerea asociaţiei a cerut în instanţă să i se permită accesul în locuinţă pentru evacuarea mizeriei.
Decizia instanţei de judecată a rămas definitivă la finalul lunii iulie, iar apoi s-au efectuat şi celelalte acte de executare silită, una atipică din toate punctele de vedere.
Aşa se face că timp de două zile, miercuri şi joi, la apartamentul din strada Zorilor aparţinând profesoarei pensioare a descins un adevărat batalion, dar nu dotat cu puşti, ci cu mături, saci de plastic şi lopeţi.
„Nu am avut parte de o astfel de executare niciodată. Mizeria din locuinţă era de nedescris, iar pentru a rezista am fost nevoit să folosesc o mască de protecţie. Şi muncitorii care s-au ocupat cu curăţenia s-au mirat de ceea ce era în apartament, de la mâncare stricată, pungi şi tot felul de resturi, până la zeci de şoareci şi şobolani. Un adevărat focar de infecţie şi sincer să fiu nu-mi închipui cum rezista proprietara în această adevărată ghenă de gunoi”, a declarat executorul judecătoresc Sarmis Câmpulungeanu.
Potrivit acestuia, în cele două zile de deratizare, cei 11 muncitori care s-au ocupat cu această activitate neplăcută au scos din apartament 8 mc de gunoi, dar există toate şansele ca în scurt timp să se revină la starea iniţială.
Vecinii, îngroziţi de ceea ce se petrece şi de „groapa de gunoi” din apartament
Reprezentanţii Asociaţiei de Proprietari Nr. 29 Suceava au menţionat că ultima dată când s-a intrat în casa femeii certată cu curăţenia era în vara anului 2014. Atunci, în apartament s-au putut vedea plasticuri, peturi, maculatură, sticle, borcane, mâncare şi multe rozătoare, iar mirosul pestilenţial era de nesuportat.
După multe discuţii inutile cu proprietara, s-a luat decizia de a se formula o cerere de ordonanţă preşedenţială prin care să se permită accesul în apartament cu o societate de salubrizare pentru a putea evacua munţii de deşeuri care s-au adunat în timp.
Încercări de dialog cu proprietara au avut şi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, cei ai Primăriei şi ai Poliţiei Suceava, dar toate s-au soldat cu eşecuri şi asta pentru că uşa apartamentului nu s-a deschis niciodată.
Vecinii şi-au exprimat revolta faţă de comportamentul femeii şi spun că nu pot avea un dialog cu aceasta, motiv pentru care cred că trebuie luate şi alte măsuri în ceea ce o priveşte.
Rămâne de văzut cine va suporta cheltuielile de executare silită şi cele de curăţenie, care se ridică în total la câteva mii de lei.
(17 sep 2016, 09:34:09